Φωτογραφίες από εκπαιδευτικές δραστηριότητες Σχηματισμών και Μονάδων της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Γ΄ – Δ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ, ΑΣΔΥΣ και Ι ΜΠ

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣ. Στην φωτογραφία άρματα μάχης Leopard 2HEL σε σχηματισμό παράταξη. (ΓΕΣ)

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του ΓΕΣ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2015 κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση έχει ως σκοπό την αύξηση της ετοιμότητας των Σχηματισμών και Μονάδων σε τομείς όπου, άμεσα (τακτική μάχης, βολές, τακτικές αποφυγής από όπλα ή μέσα του εχθρού) ή έμμεσα (επιχειρήσεις επιρροής, κυβερνοπόλεμος, ηλεκτρονικός πόλεμος), επηρεάζουν ουσιαστικά τη διεξαγωγή και το αποτέλεσμα  των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση αποτελεί την κύρια αποστολή του Στρατού Ξηράς σε καιρό ειρήνης και για το λόγο αυτό έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται ένα εύκαμπτο σύστημα εκπαίδευσης, σταθερό επί των γενικών αρχών του με προοπτική σε βάθος χρόνου και ταυτόχρονα με συνεχή δυναμική ως προς την τάση μετασχηματισμού, αναπροσαρμογής και επικαιροποίησης, αναλόγως των απαιτήσεων και των τιθεμένων περιορισμών, με γνώμονα την εξασφάλιση της συνέχειας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η διεξαγωγή ρεαλιστικών ασκήσεων μικρών κλιμακίων, η εκτέλεση αποτελεσματικών βολών με όλα τα είδη οπλισμού, η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και επιθετικού πνεύματος, η εκτέλεση τακτικών και ουσιαστικών αναγνωρίσεων, οι επανδρώσεις τοποθεσιών, η λήψη μέτρων για την αποφυγή αιφνιδιασμού και η εκμετάλλευση των μέσων επιτηρήσεως και των πληροφοριών, είναι μερικοί από τους παράγοντες που το ΓΕΣ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ενδεικτικά τον μήνα Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ημέρα και νύχτα με εξέταση αντικειμένων επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων, Βολές Πυροβολικού, Όλμων Αντιαρματικών και Φορητού Οπλισμού, Βολές Πληρωμάτων Αρμάτων, Βολές Επιθετικών Ελικοπτέρων, Πτήσεις Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ), Επανδρώσεις Τοποθεσιών Άμυνας, ΤΑΜΣ Ανακατάληψης Βραχονησίδων, Αμφίβιες Επιχειρησιακές Εκπαιδεύσεις Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, Επιχειρησιακές Αναγνωρίσεις.

Το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, Στελέχη όλων των βαθμίδων, Οπλίτες Θητείας, Εθνοφύλακες,  ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και τις αυξημένες απαιτήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αφοσίωση του στο καθήκον και την υψηλή επαγγελματική του κατάρτιση.

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΓΕΣ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.