Εκπαίδευση στη μηχανοδήγηση, διέλευση κάθετου εμποδίου με άρμα Leopard 1 A5 (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Περιοχής Ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, με καθολική συμμετοχή του προσωπικού, στιγμιότυπα των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω.

Εκπαίδευση στη βολή κατά επίγειου στόχου με αντιαεροπορικό πυροβόλο των 23 χιλιοστών ZU-23 (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Εκπαίδευση στη μηχανοδήγηση αυτοκινούμενων οβιδοβόλων 155χιλ. M109, στη φωτογραφία διακρίνεται το όχημα Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός “ΚΔΠ” (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Εκπαίδευση στη διέλευση υδάτινου κωλύματος με ΤΟΜΠ Μ-113 (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Βολή φωτιστικού βλήματος όλμου, εικόνα από διόπτρα νυχτερινής παρατήρησης (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Στη φωτογραφία ο βοηθός αξιωματικού βολής τροφοδοτεί τη βολή πολυβόλου 0,50 in. επί ΤΟΜΠ Μ-113, με διόπτρα νυχτερινής παρατήρησης AN/TVS-5 (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Ομάδα πεζικού επιβιβάζεται σε ένα ΤΟΜΠ Μ-113 κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης του πεζικού με ΑΝΣΚ την κατάληψη τοποθεσίας (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Ομάδα πεζικού εκτελεί πυρά κατά την διάρκεια κίνησης τους (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Άνδρες πεζικού παραλλαγμένοι κινούνται στην κοίτη ποταμού (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Ελαφρύ θωρακισμένο όχημα αναγνωρίσεως VBL εκετελεί εκπαίδευση στη διέλευση υδάτινου κωλύματος. Το όχημα VBL διαθέτει δυνατότητα πλεύσης(Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Ελαφρύ θωρακισμένο όχημα αναγνωρίσεως VBL κατά τη διάρκεια πλεύσης (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Εκπαίδευση στη διέλευση υδάτινου κωλύματος σε δεξαμενή με ΤΟΜΠ Μ-113, παρατηρήστε τον ανεπτυγμένο κυματοθραύστη στο μπροστινό μέρος του οχήματος, το Μ-113 έχει δυνατότητα πλεύσης (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: