Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ. (ΓΕΣ)

Από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ενεργοποιήθηκε το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης (ΤΑΕ) της 7ΗΣ Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όπου και ασκήθηκε αντιμετωπίζοντας επεισόδια τακτικής φύσεως.Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ

18 Σχόλια

 1. tsimuha2

  Για ανα αλλαξει κιβωτιο με πυρομαχικα ο πολυβολητης στο VBL θα πρεπει να σηκωθει ορθιος ,να γυρισει την πλατη του στον εχθρο εκτεθειμενος,να σκυψει και να ελευθερωσει το αντιστοιχο κιβωτιο που ειναι στο πισω μερος του πυργου,να γυρισει μετα και παλι ορθιος να το τοποθετησει στην βαση διπλα στο πολυβολο,δηλαδη φεξε μου και γλιστρησα.

  Απάντηση
  • manolis

   Eχει κιβωτιο και μεσα στο οχημα , δεν ειναι εκει το θεμα ομως. Ουτως ή αλλως , ο ανεφοδιασμος του Μ-2 εκθετει τον γεμιστη/πυροβολητη και πρεπει να γινεται σε θεση αποκρυψης.

   Απάντηση
   • krunar

    Να πάρει time out

    άσχετο…αλλά το ασπίδιο του vbl δεν μας έκανε να το αντιγράψουμε για το m113? απο οτι διάβασα τα πρώρα ασπίδια δεν ήταν και πολύ βολικά

   • manolis

    Αν δε θελουνε time out , ας βαζανε αυτο που υπαρχει και ετοιμο σε 650 κομματια:

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Nαι, αλλά μετα θα γκρινιάζαμε διότι το Μ85 είναι χαρακτηριστικά αναξιόπιστο σαν πολυβόλο, τουλάχιστο αυτό άκουσα. Και το Μ2ΗΒ δεν χωράει

   • ΑΧΕΡΩΝ

    α)Ὁ πύργος Μ-19 ζυγίζει κοντά ἕνα τόννο,και ἔχει πλατύτερη βάση ἀπό την θυρίδα του ΑΠ/Μ113.
    Θα χρειαστεί λαμαρινοδουλειά,ὅχι ἀστεία.
    β)Ὁ πύργος Μ19 ἔχει σχεδιαστεί με βάση τις καμπύλες των πύργων του Μ60 και Μ60Α1,που προσφέρουν πολύ διαφορετικά τόξα βολῆς ἀπό ὅτι ἡ ἐπίπεδη ὀροφή ἑνός ΤΟΜΠ.
    Τοποθετημένος στην ὁροφή του Μ113,ὁ Μ19 δέν ἔχει ἐπαρκή καταβίβαση,δλδ ἀρνητικές κλίσεις
    Ὁ πύργος του Μ59Α1 ἴσως θα μποροῦσε να εἶναι μία ἐπιλογή,ἀλλά μόνον θεωρητικῶς πλέον

    View post on imgur.com

   • manolis

    Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο βαρυς , δεν παιζει τοτε. Υποψιν οτι το Μ114 που ποσταρα ειναι οχημα μικροτερο του Μ113.

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Eμένα πάντα μου άρεσε ο 1M της Cadilac Cage(αν θυμάμαι καλά)
    Μάλιστα οι Καναδοί έχουν(ή είχαν) ορισμένα Μ-113 με αυτόν τον πύργο.
    Είναι ο ίδιος με τα αναβαθμισμένα AAV-7

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Εὐστάθιε,πάρε και ἕνα βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστῶν bonus
    ?w=600&h=452

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Μανώλη,ὁ πύργος του Μ114 δέν εἶναι ταυτόσημος με του Μ60 πιό κάτω,διαφέρουν οἱ λεπτομέρειες,ὅπως τα περισκόπια και το πρόσθιο τμήμα δίπλα στο ἀσπίδιο.
    Ὑποψυλιάζομαι ὅτι πρόκειται για προσαρμογή του Μ19 ὥστε να τοποθετηθεί στο Μ114.
    Ἴσως μάλιστα και να εἶναι ἀλουμινένιος.
    Πάντως,τόσο στο Μ114,ὅσο και στο Μ59Α1,ἡ θέση του πυργίσκου εἶναι πολύ μπροστά,σε σχέση με το πόσο θα ἦταν στο Μ113,και ἔχει ἄλλα τόξα βολῆς.
    Στο Μ113 ὅμως,θα ἦταν πολύ πιό πίσω,με πολύ περιορισμένα τόξα βολῆς σε καταβίβαση,σύν τα ἑμπόδια ἀπό τα περισκόπια ὀδηγοῦ και την ἐξάτμιση.
    Ἔχοντας πάρει μία ἐλάχιστη θετική κλίση,το ὄχημα δέν θα μποροῦσε να βάλλει κατά των ἀπέναντι στόχων,εἰδικά ἄν εἶναι χαμηλοί ὅπως οἱ περισσότερες προετοιμασμένες θέσεις πολυβόλων,για παράδειγμα.

   • manolis

    Αχεροντα αμα δεις προσεκτικα τις φωτο τη μια μετα την αλλη , οι πυργισκοι ειναι πανομοιοτυποι μεχρι βιδας (εξωτερικα τουλαχιστον), γι’αυτο και τις ποσταρα. Απο τα περισκόπια πρεπει απλως να λειπουν τα κρυσταλλα στο ενα , η φωλια τους ομως ειναι ιδια. Ομως το Μ114 ηταν οχημα αναγνωρισης οποτε δεν ειχε θεμα να φορεσει πυργισκο 875 κιλων , πραγμα αδυνατο για Μ113 με ομαδα μαχης. Και παλι το εικονιζομενο Μ114 ειναι μονο πρωτοτυπο.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Μανώλη,οἱ βίδες ἀκριβῶς εἶναι που δέν εἶναι πανομοιότυπες,και αὐτές ἑννοῶ ὅταν λέω ὅτι ὑπάρχουν μικροδιαφορές:οἱ τρείς θηλές στο Μ114 δέν βρίσκονται σε ἴσα διαστήματα,μία εἶναι ψηλά,και δύο χαμηλώτερα κολλητά,ἑνῶ στο Μ60 βρίσκονται σε ἴσα διαστήματα.
    Αὐτό τώρα,θα μποροῦσε να ἑντοπιστεί και σε δύο διαφορετικά Μ60,ἀπλῶς ὅταν ἐξετάζουμε φωτό με τόσο διαφορετικό ὑπόβαθρο,τα κοιτάμε ὅλα.
    Ὅπως και το περισκόπιο,που ΔΕΝ εῑναι ἴδιο,στο Μ60 εἶναι πιό ψηλό,με ἑνιαία και ἀδιάσπαστη ὀροφή,και αὐτό ὅχι τυχαία:στο ἄρμα,το περισκόπιο πρέπει να δίνει στον ΑΠΜΑ την δυνατότητα να παρατηρεί σε μεγάλη ἀπόσταση,καθώς και να μπορεί να ἐξάγει πρωτόλεια ἀποστασιομέτρηση για τον ΠΑΜΑ.
    Σε ἕνα ΤΟΜΠ,που ὁ ὁπλισμός περιορίζεται στο πενηντάρι,αὐτο δέν εἶναι ἀπαραίτητο.

 2. krunar

  στο link που έβαλα παραπάνω (το βάζω και εδώ http://www.hmmwvinscale.com/hmmwvturretconfigurations.htm) αναφέρει για το Chavis Turret τα εξής
  “After the a US Air Force Airman First Class named Leebernard E. Chavis was killed by a sniper near Baghdad, Iraq the maintenance workers of the 447th Air Expeditionary Group designed a turret to protect gunners working in Air Force M1116 HMMWV’s.

  The turrets were constructed with parts cannibilized from damaged and destroyed vehicles and other scrounged materials.”
  αν μη τη άλλο εντυπωσιακό
  Έφτιαξαν ενα turret μονοι τους επειδή έχασαν 1 συνάδελφο τους.
  Μάλιστα (απο την ίδια σελίδα) εχει και ενα Link με την αναλυτική ιστορία
  http://www.defenseindustrydaily.com/now-thats-a-gunshield-the-chavis-turret-03171/

  Το βρήκα εντυπωσιακό και ενδιαφέρον και είπα να σας το δείξω

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Ἐκείνο το Air Force Security Forces Force Protection Battlelab,και ἡ στάση που κράτησε ἀπέναντι στην πρωτοβουλία των G.I´s,εἶναι ἡ διαφορά,σύν βέβαια ὅτι ἐκεί ὁ μπάρμπα-Σάμ βρισκόταν σε πόλεμο,με ἀντιπάλους της ἐπιλογῆς του μέν,(προνόμιο των ὑπερδυνάμεων),ἀλλά ἀληθινούς δέ, που ἔριχναν ἀληθινές σφαίρες,που προκαλοῦσαν ἀληθινές ἀπώλειες,και με μεγάλο ἐπικοινωνιακό και ἑν τέλει πολιτικό κόστος.
   Ἐδῶ ὅμως εἶναι Ἑλλαδιστάν,δέν εἶναι παίξε-γέλασε.
   Ἐδῶ ἰσχύει το Ε.Α.Μ Ἑλλάς (Είμαστε Αναλώσιμοι,Μητέρα Ἑλλάς).
   Και ὅχι μόνο οἱ στρατευμένοι,ἀλλά ὁλόκληρος ὁ λαός,και ὅχι χωρίς μερίδιο στην εὐθύνη.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: