Άρμα μάχης Leopard 1 A5 της 16ης ΕΜΑ κατά τη διάρκεια κίνησης με το σύστημα ελέγχου πυρός σε λειτουργική κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. (Φωτ: ΓΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) δημοσιοποίησε στιγμιότυπα από την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΙΟΜΗΔΗΣ 2013», η οποία διεξήχθη από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2013 με την συμμετοχή Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Πεδίο Βολών – Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ».

Μεταλλικό βαρέλι που χρησιμοποιήθηκε ως στόχος εκτοξεύεται στον ουρανό μετά την πετυχημένη βολή άρματος Leopard 1 A5 με πυροβόλο 105 χιλιοστών. (Φωτ: ΓΕΣ)

Leopard 1 A5 κινείται στο πεδίο βολής προς αναζήτηση στόχων. (Φωτ: ΓΕΣ)

Στοιχείο αντιαεροπορικού πυροβόλου Zu-23 ετοιμάζεται για βολή κατά επίγειου στόχου. (Φωτ: ΓΕΣ)

Άνδρες πεζικού αμύνονται μέσα από όρυγμα. (Φωτ: ΓΕΣ)

Βολή με πολυβόλο MMG3 των 7.62 χιλιοστών απο 4Χ4 όχημα 240 GD Mercedes. (Φωτ: ΓΕΣ)

ΤΟΜΠ M-113 κινούνται σε σχηματισμό φάλαγγα. (Φωτ: ΓΕΣ)

Άρματα μάχης Leopard 1 A5. (Φωτ: ΓΕΣ)

Στοιχείο αντιαεροπορικού πυροβόλου 23 χιλ. Zu-23 εκτελεί βολή κατά επίγειο στόχο. (Φωτ: ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: