Φωτογραφίες από τη στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών της ΣΜΥ

Στρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥ. (ΓΕΣ)

Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 στις 24 Αυγούστου έως στις 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 1η Φάση της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των Σπουδαστών της ΙΙας Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η παροχή των απαραίτητων στοιχείων στους Σπουδαστές, ώστε να καταστούν ικανοί ηγήτορες μικρών κλιμακίων εκτελώντας τα καθήκοντα του Ομαδάρχη και του Βοηθού Διμοιρίτη.

Η εκπαίδευση περιέλαβε:

– Εκτέλεση πορειών (16 και 26 χιλιομέτρων).
– Αντικείμενα Ατομικής Εκπαίδευσης.
– Αντικείμενα Τοπογραφίας.
– Εκπαίδευση στον εξομοιωτή βολών όπλων ευθυτενούς τροχιάς.
– Βολές ατομικού οπλισμού.
– Βολές πολυβόλων.
– Πυρ και κίνηση Ομάδος με Πυρά.
– Βολή οπλοβομβίδας.
– Ρίψη χειροβομβίδας.
– Βολές όλμων 81χιλιοστών και 4,2΄΄ ιντσών με υποδιαμετρήματα.
– Εκπαίδευση στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής.
– Εκτέλεση Σωματικής Αγωγής και διέλευση Στίβου Εμποδίων, σε καθημερινή βάση.
– Εκπαίδευση στη στρώση και στη διάσπαση ναρκοπεδίου.
– Εκπαίδευση στην κατασκευή φράχτη μονής και διπλής ποδιάς από συρματόπλεγμα.
– Εξομοίωση παρατήρησης βολών καμπύλης τροχιάς με το σύστημα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».

Στρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥΣτρατιωτική Εκπαίδευση Σπουδαστών ΣΜΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Όταν βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν κατά την τόσο εντυπωσιακή εκπαίδευση των Μόνιμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, αισθάνομαι πως είμαι …… τόσο μα τόσο ……. αρχαίος!

    Επίσης, με πιάνει το παράπονο όταν συλλογίζομαι τα δισεκατομμύρια που “φαγώθηκαν” για μίζες και αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων, την διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος από τους διάφορους Άκηδες … και δεν συμμαζεύεται, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την καλλίτερη εκπαίδευση και καλλίτερο υλικό στον Ελληνικό Στρατό.

    Όπως πάντα φιλικά, αλλά με κάποια ζήλια (΄χοι φθόνο!), τόσο για τα νιάτα των εκπαιδευομένων όσο για τον οπλισμό και την ένδυσή τους.

    Ευυμένης Καρδιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.