Χώρα της Μέσης Ανατολής έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά του άρματος μάχης K2 Black Panther

Η Νοτιοκορεατική εταιρεία Hyundai Rotem παρουσίασε στην αμυντική έκθεση DX Korea, στην Νότια Κορέα, την εκδοσή ερήμου του κύριου άρματος μάχης (MBT) K2 Black Panther. Το MBT K2 ειναι ένα από τα πιο σύγχρονα MBT στον κόσμο που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου και κατασκευάζεται στην Νότια Κορέα, το οποίο εισήλθε την ενεργό υπηρεσία των Ένοπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο του 2014.

Ο σχεδιασμός και ο οπλισμός της έκδοσης ερήμου του K2 ειναι παρόμοιοι με την αρχική έκδοση αλλά η δεξιά πλευρά του πύργου ειναι εξοπλισμένη με μια μονάδα κλιματισμού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Hyundai Rotem, το MBT K2 έχει δοκιμαστεί ήδη στις συνθήκες ερήμου, και κάποιες χώρες στην Μέση Ανατολή έχουν δείξει ενδιαφέρον για να το αγοράσουν.

Το MBT K2 Black Panther διαθέτει τριμελές πλήρωμα που περιλαμβάνει Αρχηγό, Πυροβολητή και Οδηγό. Ο κύριος οπλισμός του αποτελείται από ένα λειόκαννο πυροβόλο L55 των 120 χιλιοστών με εγχώριας ανάπτυξης σύστημα αυτόματης γέμισης της Huyndai Wia. Ο δευτερεύων οπλισμός περιλαμβάνει ένα συζυγές πολυβόλο M60 των 7,62 χιλιοστών και ενα πολυβόλο των 12,7 χιλ. τοποθετημένο στη θυρίδα του Αρχηγού.

Το K2 ειναι εφοδιασμένο με σύνθετη θωράκιση τοποθετημένη σε κάθε πλευρά του σκάφους και εκρηκτική θωράκιση (ERA) γύρω απο τον πύργο. Το άρμα διαθέτει προστασία εναντίον απειλών πυραύλων και ρουκετών χάρις στην χρήση ενός συστήματος ενεργής προστασίας (APS) και ενός συστήματος προειδοποίησης λειζερ.

Ο βασικός εξοπλισμός του MBT K2 Black Panther περιλαμβάνει αυτόματο σύστημα εντοπισμού στόχου, πανοραμικό περισκόπιο, παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS), σύστημα ταυτοποίησης φίλου ή εχθρού (IFF) και μια συλλογή συστήματος προστασίας πυρηνικών, βιολογικών και χημικών (ΠΒΧ) απειλών.

©Army Recognition | Η δεξιά πλευρά του πύργου είναι εξοπλισμένη με σύστημα κλιματισμού

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.