Σαρανταπέντε Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα και drones έπεσαν από τον ουρανό κατά τη διάρκεια άσκησης του Στρατού των ΗΠΑ μετά την εμπλοκή και καταστροφή τους από το προηγμένων, υψηλής ισχύος μικροκυμμάτων και καταιωνιστήρων με λέιζερ της Raytheon. Οι κοινές αυτές απειλές εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια του Ενσωματωμένου Πειράματος Άσκησης Πυρών (MFIX) στο Πεδίο Δοκιμών Πυρών του Αμερικανικού Στρατού.

Η δραστηριότητα, γνωστή ως MFIX, έφερε στρατιωτικούς και υπευθύνους της βιομηχανίας μαζί για να ανακαλύψουν τρόπους να γεφυρώσουν τα κενά των δυνατοτήτων του Στρατού σε εκπομπή πυρών μεγάλου βεληνεκούς και ελιγμούς αεράμυνας μικρής εμβέλειας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης του στρατού των Η.Π.Α., το σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος της Raytheon ενέπλεξε πολλαπλά σμήνη UAV, καταρρίπτοντας 33 drones, δύο και τρία κάθε φορά. Το σύστημα λέηζερ υψηλής ενέργειας της Raytheon, ή αλλιώς σύστημα HEL, ταυτοποίησε, ανίχνευσε, δέσμευσε και αναχαίτισε 12 αερομεταφερόμενα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη κατηγορίας I και II και κατέστρεψε έξι βλήματα όλμου.

“Η ταχύτητα και το χαμηλό κόστος ανά εκπομπή κατευθυνόμενης ενέργειας είναι επαναστατική στην προστασία που παρέχει στα στρατεύματά μας από τα ΜΕΑ”, δήλωσε ο Δρ. Thomas Bussing, αντιπρόεδρος της Raytheon Advanced Missile Systems. “Έχουμε περάσει δεκαετίες να τελειοποιούμε το σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος, το οποίο μπορεί σύντομα να δώσει στους στρατιωτικούς μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενάντια σε αυτή την αυξανόμενη απειλή”.

Η Raytheon και το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. εργάστηκαν μαζί με σύμβαση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να δοκιμάσουν και να επιδείξουν τις δυνατότητες αντι-ΜΕΑ των μικροκυμάτων υψηλής αντοχής .

“Ο πελάτης μας χρειαζόταν μια λύση και τη χρειαζόταν γρήγορα”, δήλωσε ο Δρ. Ben Allison, διευθυντής της γραμμής παραγωγής HEL της Raytheon. “Έτσι, πήραμε αυτά που είχαμε μάθει και τα συνδυάσαμε με τα αποδεδειγμένα στη μάχη υποσυστήματα για να παραδώσουμε γρήγορα ένα μικρό, αυτόνομο και εύκολα αναπτύξιμο σύστημα αντι-ΜΕΑ”.

USA_ldone

Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 08:25 | Πηγή:http://armyrecognition.com

2 Σχόλια

  1. Λαρισαίος

    Στο Πολυτεχνείο Κρήτης υπήρχε κάποτε ένα εργαστήριο Λέιζερ. Άραγε δε μπορούν να αναπτύξουν κάτι ανάλογο;

    Απάντηση
  2. Theognostos

    Μικρά μη επανδρωμένα αυτόνομα ιπτάμενα σκάφη με δυνατοτητα μικροκυμάτων και λέιζερ θα μπορούν να ανιχνεύουν αρκετά μακριά από την βαση τους και να εκτελουν αποστολές με χειρουργική επέμβαση αλκαζει το τοπίο πολυ γρήγορα…

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: