Ύψωση σημαίας στα νεοαποκτηθέντα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Το ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού, ΑΝΤΑΙΟΣ. Φωτογραφία από την τελετή υψώσεως σημαίας στο νεοαποκτηθέν πλοίο (Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ)

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, έγινε σήμερα η τελετή ύψωσης σημαίας των νεοαποκτηθεισών από το Πολεμικό Ναυτικό μονάδων Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ, Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ, Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ.

Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ και το Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ διατέθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ το Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ αγοράστηκε έναντι χαμηλού τιμήματος από τη Γερμανία, μετά τον παροπλισμό του στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ θα αποτελεί το μοναδικό πυροσβεστικό σκάφος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, οι ανάγκες του οποίου καλύπτονταν μέχρι σήμερα από υφιστάμενα Ρ/Κ. Τα Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ και Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ θα αποσυμφορήσουν τα μεγαλύτερα ρυμουλκά που κάλυπταν μέχρι σήμερα τις ανάγκες μεταφοράς Φ/ΓΔ, πυρομαχικών, ρυμούλκησης μικρών σκαφών κλπ.

 

Φωτογραφία από την τελετή ύψωσης σημαίας στις νεοαποκτηθείσες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού (Φωτογραφία: ΓΕΝ)

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης τόνισε: “Η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία μας ωθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αναζήτηση συνεργασίας, συνέργειας, σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας. Σε αυτό το πνεύμα καλωσορίζω με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να προσφέρει αδαπάνως ένα ρυμουλκό και ένα πυροσβεστικό σκάφος στο Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα και με δεδομένη την ανάγκη ανανέωσης του ρυμουλκού στόλου, καλωσορίζω την απόφαση και την υλοποίησή της, για αγορά ενός ακόμα μεταχειρισμένου ρυμουλκού από το Γερμανικό Ναυτικό. Οφείλω να τονίσω ότι τα πλοία που εντάσσονται στην ένδοξη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού είναι 10 έως 30 έτη νεώτερα από τα ήδη υφιστάμενα και θα προσφέρουν σημαντικό έργο υποστήριξης στις μονάδες κρούσεως. Επίσης να υπενθυμίσω ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ή να παραβλέπουμε το έργο της διοικητικής μέριμνας, διότι σε αυτήν βασίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των μάχιμων μονάδων”.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.