ΑΦΝΣ P-8A Poseidon του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. (Boeing)

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει πως η Κυβέρνηση της χώρας έχει εγκρίνει την πρόσκτηση 8 αεροσκάφων ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) P-8A Poseidon.

Συμφωνά με το δελτίο τύπου της 21ης Φεβρουαρίου 2014 τα συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας ΑΦΝΣ θα ενισχύσουν την ικανότητα θαλάσσιας επιτήρησης και περιπολίας των χωρικών υδάτων της Αυστραλίας τα οποία έχουν έκταση 2,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιόμετρων – μία περιοχή που αντιστοιχεί στο 4 τοις εκατό των ωκεανών όλου του κόσμου.

Η παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους προκειται να γίνει το 2017, και τα οχτώ αεροσκάφη θα είναι επιχειρησιακά το 2021. Η Αυστραλία, στην επιθεώρηση της Αμυντικής Λευκής Βίβλου, έχει επίσης εγκρίνει την προαίρεση για τέσσερα επιπρόσθετα αεροσκάφη.

Μαζί με τέσσερα μη επανδρωμένα αεροχήματα, τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα ΑΦΝΣ AP-3C Orion της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας τα οποία έχουν υπηρετήσει την Αυστραλία με αξιοπιστία για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Η πρόσκτηση των οχτώ P-8A Poseidon θα κοστίσει περίπου 4 δισεκατομμύρια $ συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων υποστήριξης.

Τα εν λόγω αεροσκάφη θα συνεργαστούν στενά με τα υπόλοιπα σημερινά και μελλοντικά μέσα των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, τους αεροπορικούς στόλους των υπηρεσιών Τελωνειακού ελέγχου και Φύλαξης Συνόρων, θα διασφαλίσουν τους θαλάσσιους πόρους, στους όποιους περιλαμβάνονται οι υπεράκτιοι ενεργειακοί πόροι της βόρειας Αυστραλίας και και θα προστατεύουν στα σύνορα της χώρας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: