Καθοδηγούμενη με LASER ρουκέτα TALON. (Raytheon)

Καθοδηγούμενη με LASER ρουκέτα TALON. (Raytheon)

Στο πλαίσιο σύμβασης αξίας 117 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στην Raytheon, ξεκίνησε η παραγωγή του καθοδηγούμενου με LASER (LGR) πυραύλου TALON. To 2013, τo Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανέθεσε σύμβαση στην Tawazun για την προμήθεια των πυραύλων LGR TALON.

“Η μαζική παραγωγή του TALON LGR είναι ενα σημαντικό ορόσημο για την Raytheon και το πρόγραμμα,“δήλωσε ο διευθυντής προγράμματος TALON Ντάριλ Κρίτμαν. “Η αμυντική βιομηχανία των ΗΑΕ συμμετείχε στην εξέλιξη του επαναστατικού συστήματος και ο τελικός χρήστης μπορεί πλέον να επωφεληθεί από την ακρίβεια που προσφέρει η δυνατότητα καθοδήγησης με LASER.”

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Raytheon θα υποστηρίξει την πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος TALOΝ στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ που θα περιλαμβάνει διοικητική μέριμνα, εκπαίδευση και υποστήριξη εγγύησης καλής λειτουργίας. Η Αμερικάνικη βιομηχανία αναζητεί επιλογές ώστε να ενσωματωθεί το TALON στα θωρακισμένα οχήματα NIMR τα οποία είναι σε υπηρεσία με διάφορες μονάδες των ΕΔ των ΗΑΕ.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Στρατός των ΗΠΑ απένειμε πιστοποίηση αξιοπλοΐας TALON στο επιθετικό ελικόπτερο Apache. Κατά το πρόγραμμα εξέλιξης και δοκιμής του TALON, η Raytheon πραγματοποίησε περισσότερες από 35 εκτόξευσης του TALON από το ελικόπτερο AH-64D Apache.

Σχετικά με το TALON

Το LGR TALON είναι μία χαμηλού κόστους, ψηφιακή συσκευή ήμι-ενεργής καθοδήγησης LASER που συν-παράγεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το τμήμα καθοδήγησης TALON ενσωματώνεται απευθείας στο μπροστινό μέρος της μη καθοδηγούμενης ρουκέτας των 2,75 ιντσών, Hydra-70. H αρχιτεκτονική και εύκολη τοποθέτηση του TALON το καθιστούν ένα χαμηλού κόστους, υψηλής ακρίβειας πυρομαχικό για αποστολές σε αστικό περιβάλλον, όπως επίσης και σε αποστολές καταστολής ανταρτών και μεγάλο αριθμό πλοίων. Το TALOΝ είναι πλήρως συμβατό με τους τρέχοντες αεροπορικούς και επίγειους καταδείκτες LASER.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TmABY-katwg]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: