Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ουλιάνοφσκ, Σεργκέι Μορόζοφ, ζήτησε την παύση της απόταξης ομάδας δοκίμων από το τοπικό Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας για την βιντεοσκόπηση και κοινοποίηση (upload) στο διαδίκτυο ενός χορού παρωδία όπου χορεύουν φορώντας μόνο τα εσώρουχα και τα πηλήκια της στολής τους. Η είδηση μεταδόθηκε από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS”.

Πιθανώς, όλα αυτά συνέβησαν στους θαλάμους του ινστιτούτου. Ακολούθησε η λαϊκή κατακραυγή για το περιστατικό.

“Ο σκοπός μας ειναι να αποφύγουμε να καταστρέψουμε τις ζωές και τα όνειρα τους και να τους κάνουμε να προβληματιστούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται οι πράξεις τους. Αυτοί οι άνδρες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η στολή που φορούν συνεπάγεται πρόσθετη ευθύνη και συμμόρφωση σε συγκεκριμένους κωδικές συμπεριφοράς. Αυτη ειναι η σταθερή πεποίθηση μου, ενός άνδρα που φόρεσε για πολλά χρόνια τη στολή με παράσημα”, μετέδωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του κυβερνήτη Μοροζοφ.

Ο κυβερνήτης, ένας απόστρατος αστυνομικός διευθυντής (συνταγματάρχης), πιστευει ότι οι δόκιμοι πρέπει να τιμωρηθούν αναλόγως με το παράπτωμα.

Είναι βέβαιος ότι “η απόταξη δεν πρόκειται να τους διδάξει να ειναι πατριώτες και ευγενικοί”.

“Πιστεύω ότι οι βετεράνοι και καθηγητές του Ινστιτούτου θα καταφέρουν να παρουσιάσουν αρκετά επιχειρήματα για να εξηγήσουν στους δοκίμους τι σημαίνει σεβασμός προς την στολή και τις παραδόσεις”, δήλωσε.

Ο Μορόζοφ υποσχέθηκε ότι την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2018, πρόκειται να συναντηθεί με τους δοκίμους και τους γονείς τους και θα συζητήσει μαζί τους “ως πατέρας και αξιωματικός καριέρας”.

“Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πικρή εμπειρία θα βοηθήσει τους περισσότερους να ωριμάσουν. Η υποστήριξη από τους υψηλόβαθμους συναδέρφους τους -αξιωματικούς και βετεράνους της βιομηχανίας- διευρύνθηκε την εν λόγω δραματική στιγμή στις ζωές τους όταν παραπάτησαν θα γίνει ένα καλό μάθημα συναδελφικότητας, ενότητας και εμπιστοσύνης”, εξήγησε ο Μορόζοφ.

Η συνάντηση θα ειναι κεκλεισμένων των θυρών, δήλωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του κυβερνήτη.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: