1η Στρατιά: Άσκηση διαχείρισης κρίσεων EU HEX-ML 18 (PACE), στην Λάρισα (φωτ)

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, στη Λάρισα, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day-DV Day) της άσκησης EU HEX-Multilayer 2018 (PACE). Στη DV Day παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η EU HEX-ML 18 (PACE) είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας που διεξάγει η ΕΕ στη διαχείριση κρίσεων, με εμπλοκή αρμόδιων φορέων του πολιτικού και στρατιωτικού τομέα.

Η άσκηση είναι διάρκειας 5 εβδομάδων και εκτελείται σε 2 φάσεις.

Η Α’ φάση περιέλαβε τη σχεδίαση σε πολιτικό-στρατηγικό επίπεδο και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η Β’ φάση περιλαμβάνει τη σχεδίαση στο στρατιωτικό επίπεδο και διεξάγεται στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ) στην έδρα της 1ης ΣτρατιάςHE/ΕU-OHQ, από 5 έως 23 Νοεμβρίου 2018.

Παράλληλα, ασκείται και το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων της ΕΕ (ΕΣΔΕΕ) στην έδρα της 71 Α/Μ ΤΑΞ. Συνολικά συμμετέχουν στην άσκηση 160 επιτελείς από 13 χώρες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Διαλέγει βέβαια συχνά το σύστημα χωρίς να σε ρωτάει αλλά το να βλέπεις τους επιτελείς μαζεμένους γύρω από τα αχνιστά καζάνια και να γράφει «άσκηση επιτελών στη Λάρισσα» φέρνει αμέσως βουκολικούς συνειρμούς με συνοδεία γίδας βραστής… Advertising failed!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.