Η Βουλγαρία αναζητά τρόπο να συντηρήσει τα παλιά σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη της

MiG-29 της βουλγαρικής Αεροπορίας (af.armf.bg)

Αναδημοσίευση απο το euractiv.gr

Εάν η Βουλγαρία δεν βρει τρόπο να συντηρήσει τα παλιά σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει μέχρι το τέλος του έτους, ενδέχεται να χάσει την πολεμική της αεροπορία. Η χώρα αποτελεί κρίσιμο τμήμα της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Η Βουλγαρία εξετάζει πώς θα διατηρήσει τη μοίρα MiG-29 και τη μοίρα επιθετικών αεροσκαφών SU-25. Αρνήθηκε να παράσχει αυτά τα αεροσκάφη στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Οι αρχές εξέτασαν την επιλογή της αγοράς μεταχειρισμένων μαχητικών. Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος ήταν και ο ίδιος πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, υποστήριξε επίσης αυτή την ιδέα.

Αλλά σε μια τέτοια επιλογή το πρόβλημα θα ήταν η εκπαίδευση των πιλότων, καθώς και η υποδομή.
Η Σόφια αγόρασε οχτώ νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ, αλλά η παράδοσή τους θα καθυστερήσει τουλάχιστον 2 χρόνια λόγω της πανδημίας. Έτσι τα πρώτα θα φτάσουν το νωρίτερο το 2025.

Η καθυστέρηση των αμερικανικών μαχητικών χρησιμοποιείται από τα φιλορωσικά κόμματα στη Σόφια για προπαγάνδα.

Έτσι τώρα το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αγοράσει κινητήρες για τα παλιά μαχητικά MiG 29, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία των ουρανών της.

«Καταβάλλονται προσπάθειες, αναζητούνται επιλογές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και της έλλειψης πρόσβασης σε ανταλλακτικά για όλα τα αεροσκάφη και τα σοβιετικής κατασκευής ελικόπτερα.

Βρισκόμαστε στην πιο προχωρημένη φάση των διαπραγματεύσεων με την Πολωνία, πήραμε επίσημη επιστολή ετοιμότητας για επανεξέταση και ανάλυση της κατάστασης της αεροπορικής τεχνικής. Πρόκειται για ανταλλακτικά, επισκευή ορισμένων μονάδων και κυρίως – κινητήρες για τους οποίους θα δρομολογήσουμε δημόσια παραγγελία για προμήθεια, – καινούργιους ή μεταχειρισμένους. Θα μας δώσουν νέους ορίζοντες για την εκπαίδευση των πιλότων», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, ταξίαρχος Πέτγιο Μίρτσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βουλγαρικός Στρατός”.

Αλλά η Πολωνία εξαρτάται επίσης από τη Ρωσία για τα επισκευαστικά κιτ και η εξεύρεση κινητήρων εκτός Ρωσίας φαίνεται απίθανη.

Ο στρατηγός Μίρτσεφ εξήγησε ότι, σύμφωνα με τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πιο αποτελεσματικός και σκόπιμος τρόπος για τη διατήρηση των αεροπορικών δυνατοτήτων και την εκτέλεση των αποστολών και των καθηκόντων της, ιδίως για το καθήκον μάχης «εναέριας αστυνόμευσης», που είναι αποστολή μάχης σε καιρό ειρήνης, είναι η υποστήριξη των MiG-29.

«Οι λόγοι είναι ότι ο επιχειρησιακός πόρος του MiG-29 καλύπτει αυτή την περίοδο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2028-2029, ορισμένα από τα αεροσκάφη ακόμη και μέχρι το 2030. Δεύτερον, για τα MiG-29 έχουμε υποδομές, έτοιμα πληρώματα πτήσης, αν και δεν επαρκούν σε αριθμούς, αλλά τα καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης συνεχίζουν να εκτελούνται από Βούλγαρους πιλότους σε βουλγαρικά αεροπλάνα. Δεν έχουμε σταματήσει ούτε μια μέρα. Διαθέτουμε προετοιμασμένο μηχανολογικό και τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση αυτού του αεροσκάφους. Εάν μεταβείτε σε μια επιλογή για την προσωρινή χρήση κάποιου τύπου αεροσκάφους αντικατάστασης, θα απαιτηθούν υποδομές, ειδικοί, οι οποίοι θα μας επιβραδύνουν χρονικά», δήλωσε.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.