Βίντεο: 115ΠΜ/ΣΜΕΤ – Ποιότητα στην εκπαίδευση, ρεαλισμός και ποιοτική υπεροχή

Η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος Εδάφους (ΜΕΑΕ) της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα είναι η μονάδα που εισάγει στη διαδικασία εκπαίδευσης και προετοιμασίας ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών ειδικοτήτων μέχρι και τους χειριστές των μαχητικών. Στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης, γνωστό και ως ΣΜΕΤ, διεξάγεται η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή αξιοποίηση των νεοτοποθετημένων ιπτάμενων στα αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Το ΣΜΕΤ F-16 Block 52+ ιδρύθηκε την 22η Σεπτεμβρίου 2003.

Αποστολή του είναι η παροχή εκπαίδευσης εδάφους και αέρος στους νεοτοποθετημένους Ιπτάμενους στη Μονάδα. Στόχος είναι να καταστήσει αυτούς ικανούς να εκμεταλλεύονται το αεροσκάφος F-16 Block 52+ με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στις βασικές αποστολές αέρος – αέρος και αέρος – εδάφους, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στο απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πολεμικών Μοιρών.

Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος Εδάφους (ΜΕΑΕ)

Αποστολή

Η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος Εδάφους (ΜΕΑΕ) έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή αξιοποίηση των νεοτοποθετημένων Ιπταμένων στα αεροσκάφη F-16 Block 52+, την αρχική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του νεοτοποθετημένου Τεχνικού προσωπικού της Μονάδας στα συστήματα αυτών, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων στα οπλικά συστήματα Αντιαεροπορικής Άμυνας της Μονάδας.

Ιστορία

Η ΜΕΑΕ συγκροτήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και λειτούργησε πιλοτικά για ένα (1) έτος, στο πλαίσιο βέλτιστης αξιοποίησης του προσωπικού και των μέσων, ώστε να αποτελέσει το πρότυπο εφαρμογής και στις υπόλοιπες Πτέρυγες Μάχης.

Από το 2013, λειτουργεί κανονικά και αποτελεί ενοποίηση του Σμήνους Μετεκπαίδευσης και του Σχολείου Οπλικών Συστημάτων και Μέσων Επιφανείας αεροσκαφών F-16 Block 52+, τα οποία λειτουργούσαν στη Μονάδα από το 2003 και παρείχαν εκπαίδευση στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.