ΗΠΑ: 15 δις δολάρια ζητά η Διαστημική Διοίκηση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της

©United Launch Alliance

Στο πρώτο έτος λειτουργίας της η Αμερικανική Διαστημική Δύναμη, όπως κοινώς αποκαλείται, κατέθεσε προτεινόμενο ύψος χρηματοδότησης στο αστρονομικό ύψος των 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον νέο προϋπολογισμό Αμύνης για το 2021. Σε αυτά περιλαμβάνονται 2.5 δις για επιχειρήσεις και συντήρηση, 10.3 δις για έρευνα και ανάπτυξη και 2.4 δις για προμήθεια υλικών.

Τα έξοδα της Διαστημικής Δύναμης δικαιολογήθηκαν ως μια διαρκής προσπάθεια για να ενισχύσουν τις υποδομές και την έρευνα και ανάπτυξη, που είναι και το πιο σημαντικό. Υπενθυμίζεται πως στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται η μισθοδοσία του προσωπικού, που εξακολουθεί να ανήκει στην πολεμική αεροπορία και υπολογίζεται στον δικό της προϋπολογισμό.

Στα ποσά που αναφέρθηκαν, η περαιτέρω χρηματοδότηση της δημιουργίας δικτύου δορυφόρων παρακολούθησης πυραυλικής δραστηριότητας συνεχίζεται αυξανόμενη από 1.5 δις το προηγούμενο έτος στα 2.3 δις, ένα από τα μεγαλύτερα κοινά προγράμματα μεταξύ Διαστημικής Δύναμης και Αεροπορίας. Επιπλέον χρήματα διοχετεύονται σε “απόρρητα προγράμματα”, όπως αναφέρεται.

Στο μεταξύ, νέα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης εμφανίζουν μέτρια αύξηση. Το πρόγραμμα Επιχειρήσεων Συστήματος Ελέγχου που περιλαμβάνει ένα δίκτυο ελέγχου εδάφους συνδεδεμένο με νέους δορυφόρους GPS αυξάνεται από τα 445 στα 482 εκατομμύρια. Η ανάπτυξη νέων πυραύλων πήγε από τα 432 στα 561 εκατομμύρια και ο νέος εξοπλισμός για στρατιωτικό δίκτυο GPS ανέβηκε από τα 321 στα 391 εκατομμύρια. Στον τομέα των προμηθειών η Διοίκηση ζητά πάνω από ένα δις για τρεις εκτοξεύσεις στο πλαίσιο ανάπτυξης ικανοτήτων δορυφόρων εθνικής ασφαλείας και δύο νέους δορυφόρους νέας γενιάς GPS ΙΙΙ που θα κοστίσουν 628 εκατομμύρια δολάρια. Επιχειρήσεις αντικατασκοπίας στο εξωτερικό θα κοστίσουν άλλα 77 εκατομμύρια ενώ 1.4 δις δολάρια από κονδύλια της Αεροπορίας θα διοχετευτούν στη Διοίκηση Διαστήματος για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και Κέντρων Ελέγχου διαστημικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ptisidiastima.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.