25 επιπλέον εκσυγχρονισμένα οχήματα Fuchs 1A8 για το Γερμανικό Στρατό

Εκσυγχρονισμένο όχημα Fuchs TPz 1A8 εξουδετέρωσης εκρηκτικών (EOD) του Γερμανικού Στρατού. (Πηγή: Bundeswehr)

H Rheinmetall Defence εχει αναλάβει απο τη Γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr), σύμβαση αξία 36 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυχρονισμό 25 επιπλέον θωρακισμένων μεταφορικών οχημάτων Fuchs TPz 1 για το Γερμανικό Στρατό (Bundeswehr) στο πρότυπο TPz 1A8.

Μέχρι σήμερα, η BAAINBw έχει αναθέσει στη Rheinmetall Defence συμβάσεις για τον εκσυχρονισμό συνολικά 152 οχημάτων στη νέα έκδοση. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του οχήματος, η τελευταία διαμόρφωση προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη προστασία από τις επίγειες νάρκες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα 25 οχήματα τα οποία θα συγκροτούν την τελευταία παραγγελία θα κατασκευαστούν σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις, θα περιλαμβάνονται 7 οχήματα επικοινωνιών εξοπλισμένα με τακτικά συστήματα ασυρμάτων υψηλής συχνότητας (HF), 5 οχήματα διοίκησης και ελέγχου πυρός για επιχειρήσεις εμμέσων πυρών/ κοινών υποστηρικτικών επιχειρήσεων, 4 τακτικά μετεωρολογικά οχήματα για επιχειρήσεις εμμέσων πυρών/ κοινών υποστηρικτικών επιχειρήσεων, 6 θωρακισμένα αναγνωριστικά οχήματα και 3 οχήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών (EOD). Αυτά τα οχήματα, αυξάνουν τον αριθμό των εκδόσεων που βρίσκονται σε υπηρεσία στις 16.

Η παράδοση των εκσυγχρονισμένων οχημάτων θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2014, και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2016.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.