Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113 έχει υπηρετήσει αρκετές δεκαετίες στο Στρατό των ΗΠΑ, αλλά έχει παλαιώσει και θεωρείται παρωχημένο. Πρόκειται να αντικατασταθεί από το όχημα AMPV. (Army.mil)

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113 έχει υπηρετήσει αρκετές δεκαετίες στο Στρατό των ΗΠΑ, αλλά έχει παλαιώσει και θεωρείται παρωχημένο. Πρόκειται να αντικατασταθεί από το όχημα AMPV. (Army.mil)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μελετά την αντικατάσταση του στόλου των M113 με το θωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων, ή AMPV. Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 υπηρετεί στο Στρατό των ΗΠΑ από το 1960 και ο υπαρχηγός της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ (Army G-8), αντιστράτηγος Anthony R. Ierardi, είπε πως το όχημα διανύει τις τελευταίες μέρες υπηρεσίας του. Καθώς ένας αριθμός M-113 παραμένει στο οπλοστάσιο του Στρατού, η υπηρεσία αποφάσισε να σταματήσει την επιχειρησιακή τους χρήση.

«Είναι πρόθεση του Στρατού, και είναι υπό εξέλιξη η απομάκρυσή από το M-113, η οποία φέρνει προς συζήτηση το θωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων, το όχημα που θα διαδεχθεί την έκδοση του M-113,» είπε ο Lerard. «Είναι μια σημαντική δυνατότητα για τον Στρατό να αντικαταστήσει: την κινητικότητα την οποία προσφέρει το M-113 στα διάφορα εδάφη όπου επιχειρούν τα ερπυστριοφόρα οχήματα μας. Οπότε το AMPV είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα για εμάς ώστε να αντικαταστήσουμε τα Μ-113».

Ο Στρατός ανακοίνωσε Δεκέμβριο του 2014, ότι η βιομηχανία BAE Systems Land & Armaments επιλέχθηκε για την σύμβαση της Μηχανικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (EMD) για το AMPV. Η αρχική ανάθεση είναι διάρκειας 52 μηνών, με αξία περίπου 382 εκατομμυρίων δολαρίων ($). Κατά τη διάρκεια του αυτού του χρονικού πλαισίου, η BAE Systems θα κατασκευάσει 29 οχήματα.

Το όχημα AMPV.

Κατά τη διάρκεια της, 52 μηνών, φάσης EMD, το Εκτελεστικό Γραφείο Προγράμματος (PEO), το Όχημα Χερσαίας Μάχης (GCV) και η BGE Systems θα εξελίξουν «ένα οικονομικά, ολοκληρωμένο σύστημα» το οποίο θα πληροί τις κρίσιμες απαιτήσεις που θέτει ο Στρατός.

Ο Στρατός θα παραλάβει 29 οχήματα που θα κατασκευαστούν σε αυτή τη φάση και «θα τα θέσει υπό αυστηρές δοκιμές ανάπτυξης και επιχειρησιακής δυνατότητας οι οποίες είναι αποτελεσματικές και κατάλληλες για τον σημερινό μηχανοκίνητο μαχητή» είπε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Το σημερινό πρόγραμμα AMPV πρόκειται να αντικαταστήσει μόνο 2897 οχήματα M-113 από επίπεδο ταξιαρχίας και κάτω εντός των Τεθωρακισμένων Ομάδων Ταξιαρχιών Μάχης (ABCT). Υπάρχει ένας επιπρόσθετος αριθμός 1922 M-113 που υποστηρίζουν τα κλιμάκια πάνω από το επίπεδο Ταξιαρχίας.

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113, που εικονίζεται παραπάνω, πρόκειται να αντικατασταθεί από το όχημα AMPV.(Army.mil)

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113, που εικονίζεται παραπάνω, πρόκειται να αντικατασταθεί από το όχημα AMPV.(Army.mil)

Απόδοση απο το army.mil για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: