2η Διυπουργική Συνάντηση Εργασίας Υψηλού Επιπέδου (ΣΕΥΕ) για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

To μέγεθος των καταστροφών που προκύπτουν από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία είναι τεράστιο και εξακολουθεί να αυξάνεται. Ολόκληρες πόλεις – όπως η Μαριούπολη – ισοπεδώνονται. ©CNN

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), διοργανώνει τη 2η Συνάντηση Εργασίας Υψηλού Επιπέδου (ΣΕΥΕ) με θέμα: «Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων & Διεθνείς Ένοπλες Συγκρούσεις / Ανάλυση – Επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως 25 Νοεμβρίου 2022, στο αμφιθέατρο «Υπσγος (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, με τη συμμέτοχη υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σκοπός της 2ης ΣΕΥΕ είναι η σε διυπουργικό επίπεδο, αλληλοενημέρωση των βασικών υπηρεσιακών παραγόντων (key enablers), οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαχείριση των επιπτώσεων για την Ελλάδα, από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι επιμέρους επιδιώξεις που τίθενται, αφορούν στην:

  • Εξέταση τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης/πολέμου που δημιουργήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπό την οπτική της ολιστικής προσέγγισης (Holistic Approach).
  • Ανάλυση των έως τώρα διδαγμάτων (Lessons Learned).
  • Εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
  • Εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την αντιμετώπιση μελλοντικών διακρατικών περιφερειακών κρίσεων.

Ομιλητές στην εν λόγω Συνάντηση Εργασίας θα είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι – υπηρεσιακοί παράγοντες από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία της χώρας μας καθώς και αναγνωρισμένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι θεματικές ενότητες της Συνάντησης Εργασίας Υψηλού Επιπέδου αφορούν στην:

  • Παρουσίαση των δεδομένων της υπάρχουσας κατάστασης έπειτα από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (ιστορική εξέλιξη, στρατηγική ανάλυση κ.λπ.).
  • Ανάλυση των επιπτώσεων της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο (προκλήσεις και απειλές ασφαλείας, εξωτερική πολιτική και ασφάλεια συνόρων, ενεργειακή ασφάλεια, ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας κ.λπ.).

Επισημαίνεται, ότι η 2η Διυπουργική Συνάντηση Εργασίας Υψηλού Επιπέδου θα έχει διαβάθμιση ασφαλείας «ΑΠΟΡΡΗΤΟ».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.