Η 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου αποτελεί την καρδία της εφοδιαστικής αλυσίδας στο Στρατό Ξηράς. Είναι επιπέδου συγκροτήματος υλικού πολέμου και αποτελείται από τρία τάγματα, φτάνει σε όλες τις μονάδες και τους σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού προμηθεύοντας μια τεράστια γκάμα υλικών, μέσων και αγαθών με τα οποία εξασφαλίζεται το αξιόμαχο των στρατευμάτων, η συντήρηση των εγκαταστάσεων και η διοικητική μέριμνα του προσωπικού.

Ιστορικά Στοιχεία

Η 651 ΑΒΥΠ συγκροτήθηκε αρχικά ως Μονάδα στις 23 Μαρ 45, στο Γουδί µε την ονομασία “Αποθήκη Βάσεως Εφορίας Υλικού Πολέμου”. Στις 31 Ιαν 46 µετονοµάσθηκε σε 651 ΑΒΥΠ. Από την 01 Σεπ 92 αναδιοργανώθηκε σε Σχηματισμό επιπέδου Ταξιαρχίας, από 1 Ιουν. 2000 µετονοµάσθηκε σε “651 Ταξιαρχία Υλικού Πολέμου” (651 ΤΑΞΥΛΠ) και από 07 Σεπ 05 ξανά σε 651 ΑΒΥΠ.

Από 01 Μαρ 14 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης η 651 ΑΒΥΠ µετέπεσε, από Σχηματισμό επιπέδου Ταξιαρχίας σε Συγκρότημα ενώ εγκρίθηκε µετά από αίτημα η διατήρηση του εμβλήματος.

Αποστολή

Η 651 ΑΒΥΠ µε τα τρία οργανικά της Τάγματα (1ο – 2ο – 3ο ΤΥΛ) και το Λόχο ∆ιοικήσεως που την υποστηρίζει, έχει κοµβικό ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα του Στρατού Ξηράς. Η αποστολή  της  εκτός  των  άλλων, συνοψίζεται  στον προγραµµατισµό, την επίβλεψη και τον έλεγχο υλοποίησης από τις Μονάδες της, των διαδικασιών που αφορούν στην υποστήριξη του Στρατού µε υλικά αρμοδιότητας ΥΠ (πλην πυροµαχικών) και συγκεκριμένα:

(α) Την παραλαβή υλικών από πηγές προμήθειας του εσωτερικού ή του εξωτερικού, την εναποθήκευση και τη συντήρηση των υλικών.

(β) Τις χορηγήσεις υλικών προς όλες τις Μονάδες του Στρατού.

(γ) Την παραλαβή επιστρεφοµένων υλικών από τις Μονάδες ΥΠ, τη κατανομή τους σε κατηγορίες ποιοτικής καταστάσεως και την προώθηση των τεχνικών υλικών σε ΣΠΤΧ και Εργοστάσια ΤΧ για την επισκευή τους.

(δ) Τη διενέργεια διαγωνισμών προμήθειας υλικών, σύμφωνα µε τις εκάστοτε διαταγές των Προϊστάμενων Κλιμακίων.

Δραστηριότητες

Οι κύριες δραστηριότητες της 651 ΑΒΥΠ είναι οι ακόλουθες:

-Τήρηση Αποθεμάτων Υλικών
-Παραλαβή και ∆ιακίνηση Υλικών
– Εναποθήκευση Συντήρηση Υλικών
– Προμήθειες Υλικών
– Εκποιήσεις Υλικών
– Παρακολούθηση ΧΕΠ – ΤΧΕ – Συμβάσεων
– Επισκευές µη Τεχνικού Υλικού
– Επιτάξεις Υλικών (Περίοδος Επιχειρήσεων)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: