79 ΑΔΤΕ: Διαγωνισμός Μηχανοκίνητων Ομάδων Πεζικού, στην Σάμο

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική διαδικασία Μηχανοκίνητων Μονάδων Πεζικού στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά. Τον Αρχηγό συνόδευαν ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος και ο Διοικητής της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ») Ταξίαρχος Δημήτριος Βακεντής.

Οι Ομάδες, αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν σε μία σειρά επιχειρησιακών αντικειμένων και δοκιμασιών, που αντιστοιχούν σε όλες τις πιθανές απειλές ενός σύγχρονου πεδίου μάχης, επιδεικνύοντας το πάθος και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο είδος διαγωνισμού, αποσκοπεί στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των Ομάδων.

Ο Αρχηγός βράβευσε την ομάδα που κατάφερε να επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία και όσους διακρίθηκαν. Συνεχάρη όλους τους διαγωνιζομένους για το άριστο επίπεδό τους, το ηθικό καθώς και για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν για να ανταπεξέλθουν σε μια επίπονη και απαιτητική δοκιμασία.

Οι Ομάδες διαγωνίστηκαν στις εξής δοκιμασίες:

-Κοπή και δέση ερπύστριας ΤΟΜΠ M113

-Έκδοση διαταγής από τον Ομαδάρχη και κατάληψη ενός αντικειμενικού σκοπού (ΑΝΣΚ) από τη διαιωνιζόμενη Ομάδα

-Χρήση ασυρμάτων/κανόνων ραδιοτηλεφωνίας

-Σηματοδοσία Ομάδας

-Ρίψη χειροβομβίδας

-Βολές με πολυβόλο MG3 πιστόλι, τυφέκιο G3A3 και G3A4 με διόπτρα Steiner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Αυτή την παρανόηση και η σύγχυση για τα καθήκοντα μεταξύ σκοπευτή ακριβείας/ακροβολιστή/ελεύθερου σκοπευτή κάποια στιγμή θα πρέπει να την επιλύσουν οι φωστήρες της ΔΠΖ… Τώρα τελευταία όλο και συχνότερα βλέπουμε σκοπευτές ακριβείας της Ομάδας Μάχης να φορούν “ghillie suit”.
    “Ghillie suit” = στατικότητα και, κατ’ επέκταση, καθήκοντα που παραπέμπουν σε ελεύθερο σκοπευτή με ειδικό όπλο και εκπαίδευση. Άρα δεν έχει καμιά δουλειά στην Ομάδα Μάχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.