ΗΠΑ: Αναβάθμιση 174 αρματων M1A1 Abrams στη διαμόρφωση M1A2 SEPv3

©armyrecognition.com | Το κύριο άρμα μάχης M1A2 Abrams SEP v3 στην αμυντική έκθεση AUSA 2015 στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) υπέγραψε με την εταιρεία General Dynamics Land Systems (GDLS) σύμβαση προμήθειας αξίας $714 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση 174 επιπρόσθετων κύριων αρμάτων μάχης (MBT) Μ1Α1 Abrams στην τελευταία διαμόρφωση M1A2 Πακέτο Ενίσχυσης Συστημάτων Έκδοση 3 (M1A2 Abrams SEP V3). Έτσι, ο συνολικός αριθμός των αρμάτων M1A2 SEP V3 που παραγγέλθηκε απο τον Στρατό των ΗΠΑ εντός του 2018 φτάνει τα 274 (πάνω από τρεις τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες).

Η διαμόρφωση M1A2 SEPv3 διαθέτει τεχνολογικά επιτεύγματα στις επικοινωνίες, αξιοπιστία, συντήρηση και οικονομία καυσίμου, καθώς και αναβαθμισμένη θωράκιση. Η σύμβαση προμήθειας ειναι μέρος της Σύμβασης Στρατιωτικών Απαιτήσεων που υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσω της οποίας ο Στρατός μπορεί να αναβαθμίσει μέχρι 435 άρματα M1A1 Abrams στη διαμόρφωση M1A2 SEPv3. “Είμαστε υπερήφανοι που βοηθάμε τον Στρατό να προσφέρει στις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης μια παγκοσμίου κλάσης πολεμική ικανότητα,” δήλωσε ο Ντον Κότσμαν, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων ΗΠΑ της GDLS. “Αυτη η σύμβαση προμήθειας, μαζί με τις προηγούμενες παραγγελίες, σημαίνει ότι η γραμμή παραγωγής μας θα λειτουργήσει με σταθερό ρυθμό μέχρι το 2021.”

Οι εργασίες της σύμβασης θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Land Systems στο Σκράντον στην Πενσιλβανία, το Ταλαχάσι στην Φλόριντα και στο Κέντρο Παραγωγής Διακλαδικών Συστημάτων (JSMC) στη Λίμα, στο Οχάιο, το μοναδικό λειτουργικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης των ΗΠΑ.

Οι βελτιώσεις του “M1A2 SEPv3” περιλαμβάνουν:

+Διακλαδικό Σύστημα Τακτικού Ασυρμάτου (JTRS): Ενσωμάτωση του παρεχόμενου από την κυβέρνηση εξοπλισμού ασύρματης επικοινωνίας Διακλαδικού Συστήματος Τακτικού Ασυρμάτου, Manpack και Small Form Fit για υποστήριξη της ανάγκης δημιουργίας ετοιμότητας δικτύου και τη διατήρηση διαλειτουργικότητας μάχης και επικοινωνιών με τις μελλοντικές ταξιαρχίες ομάδων μάχης.

+Παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας: Τα στοιχεία περιλαμβάνουν Γεννήτρια Ηλεκτρικής Ισχύος, δακτύλιο ολίσθησης, ενισχυμένη μονάδα διανομής ηλεκτρικής ισχύος σκάφους/κοινές τηλεχειριζόμενες μονάδες δομοστοιχείων μεταγωγής και το σύστημα επιτήρησης στοιχείων συσσωρευτών ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτές οι τεχνολογίες αντιμετωπίζουν την μελλοντική αύξηση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάγκη διάδοσης κρίσιμων πληροφοριών.

+Τακτά Αντικαταστάσιμα Στοιχεία (LRU) /Επανασχεδιασμένα ανταλλακτικά στοιχεία γραμμής: Η μεταβίβαση της υφιστάμενης δύναμης πλατφορμών Abrams στο σχέδιο συντήρησης δύο επιπέδων μπορεί να ξεκινήσει με την εφαρμογή της τεχνολογίας των τακτών αντικαταστήσιμων στοιχείων (LRU).

+AN/VLQ-12 αντιμετώπισης RCIED (Τηλεχειριζόμενων Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών) Duke 3 ηλεκτρονικού πολέμου (CREW): Είναι ένα μικρού βάρους σύστημα πάνω στο όχημα που εξουδετερώνει απειλές RCIED και παρέχει στα στρατεύματα των ΗΠΑ το τακτικό πλεονέκτημα σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων. Το CREW/DukeV3 ειναι η τελευταία εκδοσή του προγράμματος PM CREW.

+Μονάδα Βοηθητικής Ισχύος (APU): Η APU -εγκατεστημένη κάτω από τη θωράκιση- προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας των συστημάτων επι του άρματος με μειωμένη πιθανότητα εντοπισμού κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αθόρυβης παρατήρησης.

+Ζεύξη Δεδομένων Πυρομαχικού (ADL): Η ADL απαιτείται για τον προγραμματισμό των εξελιγμένων βλημάτων κινητικής ενεργείας και πολλαπλών χρήσεων M829A4.

+Αναβάθμιση Θωράκισης: Το άρμα μάχης Abrams θα συνεχίσει να εξελίσσει την βαλλιστική προστασία του για να αντιμετωπίζει τις τελευταίες απειλές και να διατηρήσει την ανωτερότητα του στο πεδίο της μάχης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.