Οροι χρησης

Αυτοί είμαστε! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο και δεν το βάζουμε κάτω.Γιατί έτσι έχουμε μάθει, να μην τα παρατάμε στα δύσκολα.
Αυτοί είμαστε!
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
Έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο και δεν το βάζουμε κάτω.
Γιατί έτσι έχουμε μάθει, να μην τα παρατάμε στα δύσκολα.

Όροι Χρήσης

 • Όλα τα περιεχόμενα που παρέχονται σε αυτό τον ιστοχώρου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.
 • O διαχειριστής του https://proelasi.org/ δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης, δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικός τόπος (site) ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά. Δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνουν οι επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες και σε καμία περίπτωση το https://proelasi.org/.
 • Οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση.
 • Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο  https://proelasi.org/ αποτελούν μία προσφορά προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του και γενικά προς την κοινότητα των χρηστών του διαδικτύου και δε δύνανται σε καμιά περίπτωση για οποιαδήποτε προτροπή επιχείρησης ή μη συγκεκριμένων πράξεων. Το https://proelasi.org/ αναλαμβάνει τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να εγγυάται την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητα αυτού και την απουσία ενδεχομένων λαθών, πολύ δε περισσότερο, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου του, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων) την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του.
 • Το https://proelasi.org/ δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων τόπων (websites) και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω σύνδεσμων, (hyperlinks) ή διαφημιστικών τίτλων (banners). Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, οι χρήστες/τριες οφείλουν να απευθυνθούν απευθείας στους αντίστοιχους τόπους ( web sites) και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το https://proelasi.org/ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των τόπων αυτών και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
 • Η αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναδημοσίευση άρθρων από τον ιστοχώρο https://proelasi.org/ επιτρέπεται, με τον όρο να δημοσιεύεται στην αρχή ή στο τέλος του άρθρου ένας σύνδεσμος (link) προς το αντίστοιχο post σε αυτό τον ιστοχώρο.
Εκτόξευση βλήματος MM38 Exocet από το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ (P20) τύπου Combattante III στις 31 Μαϊού 2012, στα πλαίσια της άσκησης “Θαλάσσιος Γρύπας”. Διακρίνονται τα κύρια συστατικά του εκσυγχρονισμένου, ραντάρ διεύθυνσης βολής LIROD Mk2 στην οροφή της γέφυρας, έρευνας/ ναυτιλίας SCOUT Mk2/ BridgeMaster E και επιτήρησης αέρος VARIANT στον πρωραίο ιστό, καθώς και το ηλεκτροπτικό σύστημα MIRADOR στον πρυμναίο ιστό. Η κεραία του DR 3000SLW στην κορυφή του ιστού προϋπήρχε. Πηγή: hellenicnavy.gr

Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα και επιθυμητά σε αυτόν τον ιστοχώρο, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι παρατηρήσεις και τα σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται. Είναι οι εξής περιπτώσεις:

 •  Κάθε σχόλιο που υποβάλλεται θα ελέγχεται από τον διαχειριστή για την συμμόρφωση σύμφωνα με τους παρόντες όρους σχολιασμού. Σχόλια που κρίνονται ότι είναι ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία (spam) θα διαγράφονται. Επιτρέπεται η τοποθέτηση συνδέσμου σχετικά με το  περιεχόμενο της ανάρτησης, αλλά θα πρέπει να είναι σχετικός με το θέμα της δημοσίευσης.
 • Αυτός ο ιστότοπος, είναι, κυρίως, μια κοινότητα που ομιλεί και γράφει Ελληνικά, ως εκ τούτο όλα τα σχόλια πρέπει είναι γραμμένα στα Ελληνικά ώστε να είναι ευκόλως προσιτά στο κοινό, τα σχόλια που εμπεριέχουν greeklish θα διαγράφονται.
 • Μην δημοσιεύετε τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων (email) ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προσωπική διαφήμιση, διαφήμιση, πώληση ή προσέλκυση κοινού-πελατών. 
 • Σχόλια που περιέχουν γλώσσα ή έννοιες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσβλητικές, θα διαγράφονται.
 • Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
 • Παρακαλώ παραμείνετε στο θέμα της ανάρτησης. Πολιτικές απόψεις δεν θα δημοσιεύονται.
 • Σχόλια που προσβάλλουν συγκεκριμένα ένα άτομο, αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή προσβλητικά ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο, θα διαγράφονται.

Ο διαχειριστής αυτού του ιστοχώρου, διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργαστεί ή να διαγράψει χωρίς προειδοποίηση, τυχόν παρατηρήσεις ή σχόλια που θα υποβληθούν. Οι όροι σχολιασμού μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το https://proelasi.org/ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

“Έτσι και αλλιώς, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούμε την αποστολή μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τι να πρωτοπεριγράψω για να καταλάβετε τι εννοώ; Κάποια φορά, ήταν Γενάρης και χάλαγε ο κόσμος από τις καταιγίδες. Το αεροπλάνο μου έτριζε από τις αναταράξεις και εγώ προσπαθούσα να σταθεροποιήσω τα χέρια μου, ακούω έναν κρότο σαν να έσπασε στα δύο το αεροσκάφος. Καταλαβαίνω ότι έχω σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. Ενημερώνω το Κέντρο και λαμβάνω τη διαταγή για «άμεση προσγείωση στη Σκύρο». Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πώς ένιωσα! Δεν με ένοιαζε ακόμη και να πέσω, αλλά δεν άντεχα την ιδέα ότι ο Τούρκος θα πίστευε πώς το έβαλα στα πόδια! Είναι η χειρότερη στιγμή για εμάς. Να τον έχεις «κλειδώσει», να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει και να γυρίσει εκεί από όπου ήρθε και ξαφνικά να πρέπει εσύ να τα παρατήσεις λόγω βλάβης! Κι εκείνος να νομίζει ότι τον φοβήθηκες!”. Γιώργος – Ιπτάμενος σμηναγός, χειριστής Mirage Εφημερίδα “Real News” – 29 Νοεμβρίου 2012 Φωτογραφία: haf.gr

Λόγος ύπαρξης του ιστοχώρου “Προέλαση” 

 • Ο ιστοχώρος “Προέλαση”, δημιουργήθηκε για την ανίχνευση των σύγχρονων στρατιωτικών θεμάτων, των εξελίξεων της αμυντικής πραγματικότητας-τεχνολογίας και να εστιάσει στη τέχνη του πολέμου και τη στρατιωτική ιστορία.

Ενθαρρύνω την συμμετοχή με δημοσιεύσεις και σχόλια

 • Ο ιστοχώρος δέχεται για δημοσίευση εργασίες και αναλύσεις οι οποίες θα αναφέρονται σε θέματα: Στρατιωτικά, Ιστορικά, Εθνικά, Τεχνολογικών εξελίξεων, Κοινωνικά, Διπλωματικά και θέματα που περιγράφονται παραπάνω στο λόγο ύπαρξης του ιστοχώρου.

Παράπονα

 • Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Θα απαντήσω στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Επικοινωνία

 • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση proelasi[at]yahoo.gr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.