Γράφει ο Στάθης Βασιλείου

Κι ενώ εμείς έχουμε κολλήσει στον “Πήγασο”, μια ενδιαφέρουσα νέα πρόταση έρχεται από την Κορέα.

Το Panther είναι μια οικογένεια UAV της ισραηλινής ΙΑΙ που πλέον εξελίχθηκε με ιδέες και αιτήσεις της κορεατικής ΚΑΤ.

Το νέο UAV που παρουσιάστηκε διαθέτει 5 κινητήρες και ισάριθμα στροφεία. Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα υβρίδιο quatrocopter με κλασσικό αεροσκάφος. Οι τέσσερις μικρού κινητήρες προσφέρουν άνωση ενώ ο κεντρικός ισχυρότερος ωθεί το αερόχημα δίνοντάς του ταχύτητα και πρόωση. Οι δύο μικροί κινητήρες στρέφονται κατά 90 μοίρες (tiltrotor) είτε υποβοηθώντας την απογείωση ή την πρόωση κατόπιν του αεροχήματος.

Το ΚΑΤ-100 μπορεί να απογειωθεί σε εξαιρετικά βραχύ διάστημα (S/TOL) και να πετάξει στην συνέχεια ως κανονικά αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εταιρία η νέα υβριδική τεχνολογία το κάνει ικανό για πτήση μεγάλης διάρκειας (~10 ώρες) και σε μεγάλα ύψη (4,5 χλμ) ενώ αυξάνει και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου κατά 60 κιλά επιπλέον.

Ήδη η εταιρία εργάζεται για την παραγωγή νέων εκδόχων ΚΑΤ-300, ΚΑΤ-400.

Το μεγαλύτερο σχέδιο της KAT, το KAT-400 UAV στην ADEX 2017

Το μεγαλύτερο σχέδιο της KAT, το KAT-400 UAV στην ADEX 2017

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: