Αεροδιακομιδή ασθενών από νησιά του Αιγαίου με CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού

Τις πρωινές ώρες της 16 Σεπτεμβρίου 2014, ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο CH-47D (Chinook) της Αεροπορίας Στρατού, μιας γυναίκας 58 ετών με διαχωριστικό ανεύρυσμα Θωρακικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης και μιας γυναίκας 84 ετών με επισκληρίδιο αιμάτωμα από το αεροδρόμιο της Σύρου, καθώς και ενός άνδρα 60 ετών λόγω κατάποσης ξένου σώματος από το αεροδρόμιο της Πάρου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το αίτημα πραγματοποιήθηκε στις 02:32 και τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 07:20, όπου έγινε η παραλαβή των ασθενών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

 1. Οι σκανδαλιάρηδες πρώην κυβερνητικοί πολιτικοί που δεν άφησαν πέτρα πάνω στη πέτρα, κοινώς που τα διέλυσαν, τα κατέστρεψαν και τα λεηλάτησαν όλα, όπως τη κυβερνητική περίοδο 2004 έως 2009 συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Σ.Υ-(Εθνικού Συστήματος Υγείας), με πλεονάζον καταχρηστικό χρέος σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, από ενθυλακώσεις σε μίζες υπουργών και υμετέρων, με οδυνηρό αποτέλεσμα η δημόσια υγεία να έχει αφεθεί στη τύχη της και δε βαριέσαι στο τι μέλλει γενέσθαι, για όλους αυτούς τους επαγγελματίες τυχάρπαστους πολιτικάντηδες, που στο βωμό του κέρδους ταύτισαν τη πολιτική για… βιοποριστικό τους επάγγελμα.

  Όπως, για τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους Έλληνες φορολογούμενους!!!!! Όπως, προέκυψε με την από 26-1-2008 στο τραυματισμό του Μοναχογιού μου ετών 33!!!!! ( Όπου, ο Μοναχογιός μου Νικόλαος!!!!! Υπήρξε: Έγγαμος Πατέρας δύο Κοριτσιών, επαγγελματίας γραφικών τεχνών, ακόμα με την έγκριση: της Γ.Γ.Π.Π-(Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) Υπήρξε: Ιδρυτής και Αρχηγός Εθελοντής Διασώστης της Ο.Α.Κ-(Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών)-(Μέλος Ομίλου Φίλων του Δάσους)-( και Ραδιοερασιτέχνης). Όπου, ως Εθελοντής Διασώστης Έσωνε Συνανθρώπους του!!!!! Όμως, όταν Χρειάσθηκε Δημόσια Άμεση Ιατρική Βοήθεια, οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας Υπήρξαν Παντελώς Απών: Γιατί;;;;;

  Όπως, στο τροχαίο ατύχημα, ή δημόσια υπηρεσία υγείας του Κ.Υ. Λιδορικίου δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 7:00 πμ έως 15: μμ, αλλά, και τα δύο υποτιθέμενα ασθενοφόρα που ήταν παρκαρισμένα στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ ήταν εν ακινησία και σχεδόν διαλυμένα παροπλισμένα, το δε τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ υπό του τότε προέδρου του…, ο οποίος είπε: ή υπηρεσία αεροδιακομιδών ποτέ δεν έχει συμμετάσχει για τροχαία ατυχήματα, και ακόμα, στην ερώτηση: που του έκανε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΥΠ.Υ λέγοντας του, εφόσον όντως οι επίγειες δυνάμεις υγείας όπως τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να παράσχουν βοήθεια στον τραυματισμένο, γιατί τότε δεν στείλατε ελικόπτερο;;;;;

  Η απάντηση που έλαβε από τον τότε πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο ήταν η εξής: εδώ… είναι Ελλάδα, σαν να λέει: εδώ είναι Ελλάδα που την καπηλεύονται μόνο οι δεξιοί και αδέξιοι!!!!! Έτσι είπε: στην κατάπτυστη αναφορά του… και προφορικά ο τότε κομματικός δεξιός και μέχρι πρότινος πρόεδρος… του ΕΚΑΒ. Ο δε τότε υφυπουργός υγείας «κ». Παπαγεωργίου στην απάντηση του γράφει: πως παραδέχονται, ότι, το Κ.Υ Λιδορικίου δεν είχε βάρδια ασθενοφόρου, όμως, στο ερώτημα της καταγγελίας μου που αναφέρω: εφόσον παραδέχεστε, πως δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου, τότε γιατί δεν στείλατε ελικόπτερο, για την αεροδιακομιδή του Μοναχογιού μου;;;;;!!!!!

  Η απάντηση… που έλαβα, από τον τότε «υφυπουργό υγείας» «κ». Παπαγεωργίου εν συναινέσει με τον «υπουργό υγείας» «κ».Δημήτρη Αβραμόπουλο, (σαν «υπουργός υγείας» υπήρξε και η αρσακειάδα ο Νικήτας Κακλαμάνης), όπου επί υπουργίας του κι’ αυτός φέρει την ίδια ευθύνη για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο τομέα της δημόσιας υγείας ) με τους υπόλοιπους ήταν η εξής: τα δεδομένα δεν το επιτρέπανε για να αποσταλεί ελικόπτερο, διότι, δεν υπήρχε πλησίον αεροδρόμιο, και χρειαζόταν διυπουργική απόφαση-(άκουσον-άκουσον)-τα συμπεράσματα δικά σας, και, «καμαρώστε τους»;;;;;…!!!!!. Το ίδιο ως καινοφανείς υπήρξαν οι υπουργοί: Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης νυν ΠτΔ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, από τη θέση του ΠτΔ μπορεί να είναι λαλίστατος σε διάφορους πανηγυρισμούς και επετείους, όμως, για τότε από τη θέση του υπουργού δημόσιας τάξης η προστασίας του πολίτη υπήρξε λίγος.

  Όταν, ζήτησα με αίτηση μου και εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Λαμίας την απομαγνητοφώνηση σε C D, για την συνομιλία μεταξύ των παρευρισκομένων στο ατύχημα και του ΕΚΑΒ, οι τότε μανδαρίνοι του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ τεχνηέντως το απέφυγαν, στη συνέχεια επί παρουσίας μου: -(λες και άλλαξαν οι ρόλοι)-όπου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Λαμίας έγινε και εισαγγελέας, και, δια τηλεφώνου με έντονο ύφος επέπληξε την γραμματέα και τον εισαγγελέα της εισαγγελίας πρωτοδικών Λαμίας. Διότι, σαν ΕΚΑΒ και λόγω συγκάλυψης μεταξύ των εξουσιών: εκτελεστικής, δικαστικής και δημόσιας διοίκησης, γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους, ότι, φάνηκαν κατώτεροι και επειδή ασέλγησαν με τα λεχθέντα τους τα οποία ξεστόμισαν και τα αρνητικά που διέπραξαν.
  Το δυσάρεστο γεγονός με την τραγική απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Είναι κι’ αυτό το γεγονός ένα από τα πολλά δυσάρεστα πεπραγμένα της ανάλγητης, διαπλεκομένης, διεφθαρμένης και ανερμάτιστης τότε κυβέρνησης-ακυβερνησίας της Ν.Δ.

  (Και πως άλλωστε να είναι το «ΕΣΥ-ΕΚΑΒ- Αεροδιακομιδές » πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στους έλληνες πολίτες!!!!! Όταν, επί θλιβερής κυβέρνησης ΝΔ, το ΕΣΥ το είχαν ρημάξει από τις αρπαχτικές σε μίζες και άλλες ρεμούλες οι κυνικοί, ανάλγητοι, διεφθαρμένοι και παραδόπιστοι πρώην κυβερνώντες με τους ημετέρους τους, βλέπε, SIEMENS “NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ” ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ “ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ” Κ.Ο.Κ.

 2. Την κυβερνητική χρονική περίοδο από το έτος 2004 έως το έτος 2009 επί κυβέρνησης Ν.Δ, με τέτοιο πάρτι ενθυλάκωσης, διασπάθισης, αρπαγής και κάθε είδους ρεμούλες, από πολιτικούς και ημετέρους που είχε στηθεί στις Μ.Κ.Ο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στη NOVARTIS κ.λ.π Δημόσιους Οργανισμούς Υγείας, και, στα εξοπλιστικά συστήματα εθνικής άμυνας, ο τότε… πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο να κυβερνάει και αυτός έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του complotter στο σπίτι του στη Ραφήνα.
  Όπως, συνέβη: Στις 26-1-2008 με την άδικη απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Επί διεφθαρμένης επίορκης, διαπλεκομένης κυβέρνησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως, του τότε υπουργού δημόσιας τάξης νυν πολιτειακού άρχοντα-παράγοντα και καθηγητή συνταγματικού δικαίου, που μπορεί να είναι λαλίστατος από τη θέση του ΠτΔ, αλλά, λίγος σαν υπουργός δημόσιας τάξης τότε.
  Το ίδιο καινοφανείς υπήρξαν και οι τότε υπουργοί υγείας και δικαιοσύνης, (καθώς, έχουν το θράσος ορισμένοι εξ’ αυτών ξεφτιλισμένοι, ρεμπεσκέδες, κηφήνες και μπαταξήδες να ξανά «κυβερνήσουνε», ίσως… μετά από πενήντα χρόνια ξανά συμβεί… αν υπάρχει το διαπλεκόμενο κόμμα τους).
  Οι τότε «κυβερνώντες» το Ε.Σ.Υ το είχαν αποδιοργανώσει και λεηλατήσει, όπως, με ελλείψεις επίγειων και εναέριων ασθενοφόρων και χωρίς καθημερινές βάρδιες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, όπως, συνέβη στις 26-1-2008 και περί ώρας 12 μ.μ, που μετά τον τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, επήλθε το δυστύχημα του Μοναχογιού μου!!!!!
  Διότι, το πλησιέστερο Κ.Υ Λιδορικίου που απείχε μόλις 7 χιλιόμετρα από τον τόπο του ατυχήματος, δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 07 πμ έως 15, 00΄, και, το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που του ζητήθηκε η συνδρομή επέμβασης του, τα κυνικά ανάλγητα τομάρια της διεύθυνσης αεροδιακομιδών, απάντησαν: και ποιος είναι αυτός… ο τραυματισμένος που θα στείλουμε ελικόπτερο αεροδιακομιδής…;
  ( Για όλους εσάς τους τυχάρπαστους κυνικούς και ανάλγητους, που, έρποντας γλύφοντας και με τα κέρατα σας αναρριχηθήκατε αναξιοκρατικά σε υπεύθυνες θέσεις του δημοσίου, και, ειρωνικά διαρωτηθήκατε ποιος είναι αυτός… που θα στείλουμε ελικόπτερο…; Αυτός…για εσάς, δηλαδή, ο ΝΙΚΟΣ!!!!! Υπήρξε Εθελοντής Διασώστης-Ιδρυτής και Αρχηγός της Ο.Α.Κ-( Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), Ακόμα υπήρξε Μέλος του Ομίλου Φίλων του Δάσους-(Ο.Φ.Δ 2Η Δ.Α.Κ και Ραδιοερασιτέχνης για να σώζει συνανθρώπους!!!!!
  Ενώ εσείς… της διεύθυνσης αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β, είστε μόνο για να εξυπηρετείτε με τα δημόσια ελικόπτερα αεροδιακομιδών, περιπτώσεις άμεσης διάσωσης κατά το δοκούν, να εισπράττεται τους μισθούς και εικονικές υπερωρίες, όπως, και μίζες από τις προμήθειες, και λόγω, νοοτροπίας και ζαμανφουτισμού που διακατέχεστε, δυστυχώς, γι’ αυτό χάνονται άξιοι άνθρωποι που είναι ωφέλιμοι για τη κοινωνία!!!!!).
  Με αυτά και άλλα πολλά κακός κείμενα στο χώρο της υγείας, επί θλιβερής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, που άμα δεν είχες ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν υπήρχε περίπτωση όποιος είχε ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, από τον κρατικό φορέα υγείας για να σωθεί!!!!! Λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από κλεψιές πολιτικών και ημετέρων στο θεσμό της υγείας και άλλων δημοσίων φορέων.
  Στα πλαίσια της ίδιας κυβερνητικής κακοδιοίκησης με τα πιο πάνω, συνέβαλε και η συγκυβέρνηση, που αντί να κυβερνήσουν για το καλό των ελλήνων πολιτών!!!!! Αντί αυτού, κοίταξαν πώς να έχουν αγαστές σχέσεις διαπλοκής με τους ολιγάρχες, έτσι ώστε, για να προωθήσουν από ιδιοτέλεια τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα!!!!! Και ακόμα με τραγικό αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε αστρονομικά ποσά, ατές είναι οι μέρες και τα έργα… των άπληστων πρώην κυβερνητικών πολιτικών, που θέλουν να μας ξανά κυβερνήσουνε…
  Καθώς, πέρα από το φαγοπότι σε προμήθειες αναλώσιμων ιατρικών υλικών που διαπράχθηκαν στο τομέα της υγείας, από τις πρώην διαφθαρμένες κυβερνήσεις, και χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό. Ακόμα από τους άπληστους πολιτικούς και υμετέρους φαγώθηκαν υπέρογκα ποσά σε αχρείαστα εμβόλια, που πολλά απ’ αυτά πληρώθηκαν με υπερτιμημένα τιμολόγια, ώστε, οι πρώην βρόμικοι κυβερνητικοί πολιτικοί και υμέτεροι να καρπωθούν τις μίζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.