Αυστραλία: ΤΟΜΑ AS-21 Redback, η νοτιοκορεατική πρόταση για την αντικατάσταση του M113AS4

Η εταιρεία Hanwha Defense Australia και η Team Redback παρουσίασαν, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) Redback πριν την μεταβίβαση τριών οχημάτων Redback ώστε να διαγωνιστούν στις δοκιμασίες ελέγχου και αξιολόγησης που διενεργούνται στο πλαίσιο της δραστηριότητας μείωσης κινδύνου (Risk Mitigation Activity – RMA) για το έργο Land 400 Phase 3 των αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Land 400 Phase 3 είναι ένα έργο αξίας $18 έως $27 δισεκατομμυρίων που αποσκοπεί στην απόκτηση ενός στόλου ερπυστριοφόρων ΤΟΜΑ που θα αντικαταστήσει τον στόλο των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113AS4. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Αμυντικές Δυνάμεις Αυστραλίας (ADF) θα διαθέτουν ένα αποκλειστικό ΤΟΜΑ και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατιωτικής ικανότητας αγώνα κοντινής εμβέλειας.

Η RMA περιλαμβάνει λεπτομερείς δοκιμές και αξιολογήσεις των οχημάτων που θα υλοποιηθούν εντός του 2021 με τον σκοπό την παροχή αντικειμενικών ποιοτικών στοιχείων προς ενίσχυση της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με τον προτιμώμενο διαγωνιζόμενο.

Η Team Redback είναι μια ομάδα εταιρειών με επικεφαλής την Hanwha Defense Australia που θα παραδώσει τις καλύτερες τεχνολογίες αιχμής από όλον τον κόσμο και την Αυστραλία. Η Team RedBack περιλαμβάνει επι του παρόντος τις Electro Optic Systems, Elbit, ECLIPS, Milspec, Bisalloy, Soucy, Marand και CBG Systems και συνεχίζει να επεκτείνεται γρήγορα.

Ο στόχος της Team Redback είναι να παραδώσει στην Κοινοπολιτεία μια ικανότητα ΤΟΜΑ που ενσωματώνει την καλύτερη κορεατική κατασκευαστική εμπειρία και σχεδίαση τεθωρακισμένων οχημάτων με την αυστραλιανή τεχνογνωσία στην παραγωγή, την υποστήριξη και την ολοκλήρωση.

Το Redback της Hanwha είναι ένα ΤΟΜΑ επόμενης γενιάς που εξελίχθηκε ειδικά για τον αυστραλιανό πεζικάριο με τα πλεονεκτήματα να είναι ενσωματωμένα πάνω του από το μηδέν. Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα επίγνωσης τακτικής κατάστασης που συνήθως εντοπίζονται σε μαχητικά αεροπλάνα όπως η ημιπερατή εικόνα και τα συστήματα επι κάσκας, το Redback διαθέτει λαστιχένιες ερπύστριες που ελαττώνουν τον θόρυβο και τις δονήσεις ενώ παρέχουν υψηλή ποιότητα κύλισης για το πλήρωμα και τους στρατιώτες που προστατεύει.

Το όχημα διαθέτει ένα εξελιγμένο πολυστρωματικό σύστημα προστασίας που συγκαταλέγει σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) της Elbit, την παγκοσμίου κλάσης θωράκιση της Plasan και πλαίσιο σχεδιασμένο για να προστατεύει τους επιβαίνοντες από τα αποτελέσματα της έκρηξης.

Όλα αυτά υποστηρίζονται από ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης το οποίο δεν χρησιμοποιεί αντιστρεπτικούς δοκούς, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για καινοτόμα συστήματα μετριασμού εκρήξεως τα οποία αφαιρούν την εξάρτηση στα παλιού τύπου υποπόδια και άλλους σχεδιαστικούς περιορισμούς.

Ο πύργος της Redback για την αυστραλιανή πρόταση διαθέτει τεχνολογίες APS, ενσωματωμένων εκπαιδευτικών συστημάτων και επίγνωσης κατάστασης όλες συγκεντρωμένες για πρώτη φόρα σε έναν αποκλειστικό πύργο ΤΟΜΑ σχεδιασμένο εκ του μηδενός πέριξ του Στρατιώτη Πεζικού.

Όλες οι εργασίες ενσωμάτωσης και ολοκλήρωσης που απαιτούνταν για να προετοιμαστεί το RedBack για τις δοκιμές Risk Mitigation Activity πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία από μέλη της Team Redback στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου αυστραλιανής βιομηχανικής ικανότητας της Hanwha για τον διαγωνισμό Land 400 Phase 3.

Ο κύριος οπλισμός του Redback είναι ένα αυτόματο πυροβόλο Mk44S Bushmaster II των 30 χλστ με δυνατότητα εκτόξευσης όλων των ειδών πυρομαχικών 30Χ172 χλστ που είναι σε υπηρεσία με 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο και άλλες συμμαχικές και νατοϊκές δυνάμεις. Το πυροβόλο βάλλει πυρομαχικά από αρκετούς προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων πυρομαχικών όπως βλήματα εγκαιροφλεγή πυροσωλήνα. Κάθε πυροβόλο είναι εξοπλισμένο με έναν ρυθμιστή πυροσωλήνα για τα προγραμματιζόμενα βλήματα όπως τα προγραμματιζόμενα πυρομαχικά διασποράς και τα εγκαιροφλεγή βλήματα. Μπορεί επίσης με την αντικατάσταση τριών εξαρτημάτων να αναβαθμιστεί ταχέως στο Supershot των 40 χλστ, παρέχοντας αυξημένη φονικότητα χωρίς την ύπαρξη ανάγκης τροποποίησης του πύργου ή του πυροβόλου.

Το Redback είναι επίσης οπλισμένο με ένα πολυβόλο 7,62 χλστ ως συζυγές στο κύριο πυροβόλο, και ο τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού της Electro Optic System μπορεί να δεχθεί φάσμα όπλων όπως πολυβόλα 7,62 χλστ, .50 και αυτόματο ταχυεκτοξευτήρα βομβίδων.

Θα παρουσιαστούν διάφορες τεχνολογίες όπως ο αυστραλιανής εξέλιξης πύργος T2000 που θα ξεκινήσει τις βαλλιστικές δοκιμές στο τέλος του έτους στο πλαίσιο των δοκιμών RMA. Η αυστραλιανής ιδιοκτησίας εταιρεία Electro Optic Systems θα εξελίξει, κατασκευάσει και θα υποστηρίξει τον πύργο T2000 στην Αυστραλία. Θα «παντρεύει» τον πύργο MT30 Mk2 της Elbit με το σύστημα ελέγχου πυρός και την ηλεκτροπτική τεχνολογία της EOS.

 

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. θα δώσουν μεταξύ 10 με 15 δις αμερικανικά δολλάρια για TOMA; Εάν το μέσο κόστος ενός σύγχρονου TOMA είναι στα 7 με 8 εκ δολλάρια παίρνουν απο 1500 με 2000 TOMA. Με αυτήν την ποσότητα, έχεις πεζικό πλήρες αυτοκινούμενο με τα τελευταία Standard της τεχνολογίας και με καινοτομίες όπως περιγράφονται στο άρθρο.

    Δεν το συγκρίνω πως θα νιώθει ο πεζικάριος, πεζοναύτης, ειδικοδυναμίτης που επιβαίνει σε τέτοιο όχημα από το Μ113 Α4 που έχουνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.