Βίντεο: Αιχμή του δόρατος οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι

Στην εκπομπή LEADERS του τηλεοπτικού σταθμού Star, την 29η Μαρτίου 2021, με τον Ηλία Παπανικολάου, ο Πλοίαρχος ε.α., Αξιωματικός Επιχειρήσεων των ΟΥΚ, Κωνσταντίνος Δαγκλής, φωτίζει τα μυστικά της εκπαίδευσης των ΟΥΚ, τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, τι κάνει έναν βατραχάνθρωπο άρτιο επιχειρησιακά και εξηγεί πώς το καλοκαίρι, στην κρίση με την Τουρκία, το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. Kάποιες απορίες γύρω απο την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

  Γιατί στους εκπαιδευόμενους των ΟΥΚ δίνεται η δυνατότητα να καταναλώσουν 1500 σφαίρες την εβδομάδα και εγώ να έχω ρίξει 60 ή 80 σφαίρες σε όλη την θητεία μου που ήταν για μένα 15 μήνες τότε; Δεν πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια ρίχνει ένας στρατιώτης είτε του ΠΖ είτε των ΤΘ είτε των άλλων Σωμάτων.περισσότερες. Γιατί εάν έχουμε ένα επεισόδιο θα καθάρισουν για όλους, τα ΟΥΚ και κάθε Ειδική μονάδα ή η Αεροπορία ;
  Εάν υπάρχουνε τέτοιοι βατράχανθρωποι και δεν τους έχουμε δει πρέπει να τους λογίζουμε σοβαρά; Γιατί μέχρι τώρα στην πλάκα τους πέρνανε;

  Με την ίδια λογική όσοι είδαν τις επιδόσεις των δικών μας Ευέλπιδων σε διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει να νομίζουν κάτι παρόμοιο;

  https://defencereview.gr/proteleytaia-i-scholi-eyelpidon-se-die/

  Δεν υποτιμάς κανέναν αντίπαλο από κάποιες ασκήσεις.

  Τώρα κατάλαβα γιατί σε ασκήσεις δεν φοράνε κράνος. Το είχα πάντα απορία. Mηπως η τεχνολογία κατασκευής έχει προχωρησει τόσο που υπάρχουν και κράνοι ικανά να σταματήσουν και 5,56 mm και 7,62 Χ39 mm σφαιρα ;
  Συνδυασμός διανοητικών και σωματικών ικανοτήτων μετράει στην εποχή μας. Σίγουρα σε αυτές τις Μονάδες μετράει αρκετά η σωματική αντοχή.
  Το Leadership by example υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση. Κακώς να υπάρχουνε αξ/κοι στον Ε.Σ που δεν το ενστερνίζονται αλλιώς τι ηγέτες είναι!

  6 Εάν ήταν 30 φαντάροι πάνω στην μία βραχονησίδα θα άλλαζε κάτι;

  Οι δικοί μας πολιτικοί δεν το κάναν και πιθανόν δεν το κάνουν και τώρα. Ακόμα γελάω με αυτό που άκουσα στο βίντεο του Καρατζαφέρη πριν 20 και χρόνια που είχα καλέσει τον Ναύαρχο Λυμπέρη. Ειπώθηκε ότι ο τότε Πρωθυπουργός ρώτησε εάν μπορούν να συλλάβουν τους Τούρκους που ήταν στην άλλη βραχονησίδα.

  Υπάρχει περίπτωαη ειδική στρατιωτική μονάδα που έχει λάβει αποστολή να παραδοθεί έτσι απλά και να συλληφθεί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.