Αλεξανδρούπολη: Άρχισε η εκφόρτωση οχημάτων για την Saber Guardian 2019

Ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, 21 Μαΐου, οι εργασίες εκφόρτωσης οχημάτων από το επιβατηγό οχηματαγωγό (ro-ro) Green Ridge το οποίο ελλιμενίστηκε στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα 20 Μαΐου.

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται μια υπομονάδα του 39ου Τάγματος Μεταφορών της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου του Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης (USAREUR), που έχει έδρα την Καϊζερσλάουτερν, στην Γερμανία, η οποία φιλοξενείται σε στρατόπεδο της πόλης, και έχει αναλάβει την αποστολή ελέγχου και εκφόρτωσης των οχημάτων από το πλοίο.

Οι στρατιώτες του 39ου Τάγματος Μεταφορών άρχισαν τις εργασίες εκφόρτωσης των περίπου 800 οχημάτων και εξοπλισμού που μεταφέρει το πλοίο προς υποστήριξης των καλοκαιρινών ασκήσεων του USAREUR Saber Guardian 2019 και Decisive Strike 2019. Η πολυεθνική άσκηση «Saber Guardian» θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τον Ρουμανικό Στρατό.

Η άσκηση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ευρώπη και φέτος θα γίνει το διάστημα από 3-24 Ιουνίου.

Πάνω από 2.500 άτομα (ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα) πρόκειται να περάσουν τα επόμενα 24ωρα από την πρωτεύουσα του Έβρου.

Οι υπομονάδες του 39ου Τάγματος Μεταφορών εκστρατεύουν με σκοπό τη διενέργεια έλεγχου κινήσεων προς υποστήριξη των αποστολών υποδοχής, σημείου στάσης, προώθησης και ενσωμάτωσης και αναδιανομή θεάτρου σε όλο το εύρος των επιχειρησιακών περιβαλλόντων.

Αποστολή

Το 39ο Τάγμα Ελέγχου Κινήσεων παρέχει καταλλήλως διαμορφωμένες και προσαρμοσμένες εκστρατευτικές δυνατότητες διοικητικής υποστήριξης για την μεταφορά, τον έλεγχο κινήσεων και την διασπορά προς υποστήριξη της Αμερικανικής Διοίκησης Ευρώπης υποστηρίζοντας την εκστρατεία, αναδιάταξη και υποστήριξη των δυνάμεων, παρέχοντας εκστρατευόμενες και άριστα εκπαιδευμένες μονάδες για την υποστήριξη των διοικητών μάχης και των υπερπόντιων στρατιωτικών επιχειρήσεων, και παρέχοντας μεταφορά και έλεγχο κινήσεων προς υποστήριξη της περιοχής ευθύνης της EUCOM και, εφόσον απαιτηθεί, για την περιοχή ευθύνης της Αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής.

Πηγή φωτογραφιών: alexpoli.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.