Αλεξ/πολη: Ανάπτυξη του αμερικανικού 39ου Τάγματος Μεταφορών προς υποστήριξη της ATLANTIC RESOLVE 2020

Κλιμάκιο του 39 Τάγματος Μεταφορών (39th Trans), της διοίκησης Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης (USAREUR), του γνωστού αμερικανικού Τάγματος από την περυσινή του ανάπτυξη στην πρωτεύουσα του Έβρου, σταθμεύει τις τελευταίες εβδομάδες εντός στρατοπέδου της Αλεξανδρούπολης.

Δύναμη του 39th Trans, που έχει έδρα την Καϊζερσλάουτερν, στην Γερμανία, έχει σταθμεύσει εντός στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες ελέγχου κυκλοφορίας, διοικητικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα συμμαχικά στρατεύματα, που αναμένεται να αποβιβαστούν στον εμπορικό λιμένα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και να κινηθούν προς τα βόρεια Βαλκάνια όπου, στο πλαίσιο της συμμαχικής άσκησης ATLANTIC RESOLVE 2020, θα εκτελέσουν τακτικά επιχειρησιακά εκπαιδευτικά σενάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΑ, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, στελέχη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Μονάδας Μεταφορών και της 12ης Μεραρχίας Πεζικού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαν στην έδρα της ΟΛΑ Α.Ε. προκειμένου να συζητηθεί η άρτια προετοιμασία για την νατοϊκή άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020. Ο Οργανισμός Λιμένας Αλεξανδρούπολης με επαγγελματισμό και συνέπεια είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει για μία ακόμη φορά τα πιο απαιτητικά logistics του κόσμου. Πρόκειται για μία επιχείρηση που θα δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του νέου terminal, εισπράττοντας αντίστοιχο υψηλό τίμημα για τις υπηρεσίες του.

Το 39th Trans είναι μια οργανική μονάδα της 16ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου του USAREUR και αποτελείται από οχτώ οργανικές υπομονάδες/αποσπάσματα/ομάδες.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του τάγματος, ο πίνακας οργάνωσης της μονάδας περιλαμβάνει:

1. Το Επιτελείο με τον Λόχο Διοικήσεως

2. Την 627η ομάδα ελέγχου κινήσεων

3. Το 386° απόσπασμα μεταφορών

4. Το 635° απόσπασμα μεταφορών

5. Την 624η ομάδα ελέγχου κινήσεων

6. Τον 1° λόχο εσωτερικών μεταφορών φορτίων

7. Την 260η ομάδα ελέγχου κινήσεως

και 8. Την 355η ομάδα ελέγχου κινήσεων.

Κλιμάκιο της μονάδας αναπτύχθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσα σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης με αποστολή να προετοιμάσει και να οργανώσει την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν στην νατοϊκή άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020.

Οι υπομονάδες του 39ου Τάγματος Μεταφορών εκστρατεύουν με σκοπό τη διενέργεια έλεγχου κινήσεων προς υποστήριξη των αποστολών υποδοχής, σημείου στάσης, προώθησης και ενσωμάτωσης και αναδιανομή θεάτρου σε όλο το εύρος των επιχειρησιακών περιβαλλόντων.

Το 39th Trans είχε αναπτυχθεί και πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη προς υποστήριξη της μετακίνησης των στρατευμάτων που συμμετείχαν στις καλοκαιρινές ασκήσεις του USAREUR, Saber Guardian 2019 και Decisive Strike 2019.

Αποστολή

Έμβλημα του 39ου Τάγματος Μεταφορών του Στρατού των ΗΠΑ

Το 39° Τάγμα Μεταφορών παρέχει κατάλληλα διαμορφωμένες και προσαρμοσμένες εκστρατευτικές δυνατότητες διοικητικής υποστήριξης για την μεταφορά, τον έλεγχο κινήσεων και την διασπορά προς υποστήριξη της USAREUR στην υποστήριξη την εκστρατείας, αναδιάταξης και υποστήριξης των δυνάμεων της, παρέχοντας εκστρατευόμενες και άριστα εκπαιδευμένες μονάδες για την υποστήριξη των διοικητών μάχης και των υπερπόντιων στρατιωτικών επιχειρήσεων και διενεργώντας την μεταφορά και τον έλεγχο κινήσεων στην περιοχή ευθύνης της EUCOM και, εφόσον απαιτηθεί, στην περιοχή ευθύνης της Αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής (AFRICOM).

Έμβλημα της μονάδας

Κεραμιδί και χρυσό-κίτρινο είναι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για το σώμα μεταφορών του Στρατού των ΗΠΑ. Τα βραβεία εκστρατειών του Τάγματος για τις υπηρεσίες του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις περιοχές της Ινδίας-Μπούρμα (Μιανμάρ) και της κεντρικής Μπούρμα εμφαίνονται με το χιονισμένο βουνό για την μεταφορά των φορτίων και αγαθών στους επικίνδυνους ορεινούς δρόμους κοντά στα σύνορα του Θιβέτ. Το φοινικόδεντρο και η άγκυρα αντιπροσωπεύουν τις πολλές εσωτερικές πλωτές διαδρομές που χρησιμοποιήθηκαν για τις μεταφορές στην Μπούρμα. Επιπλέον, το φοινικόδεντρο μαζί με την άγκυρα και τον μαύρο δακτύλιο, σύμβολο των τροχών στις μηχανοκίνητες μεταφορές, δηλώνουν τις λιμενικές δραστηριότητες του Τάγματος στο Βιετνάμ . Επίσης, το πράσινο χρώμα υπενθυμίζει την υπηρεσία του στο Βιετνάμ. Πάνω στο έμβλημα είναι χαραγμένο το ρητό του Τάγματος: “We’ll Carry You”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.