Ανακοίνωση διοργάνωσης της έκθεσης DEFEA στην Αθήνα

Η διοργάνωση μιας κορυφαίας έκθεσης αμυντικών εξοπλισμών διεθνούς κύρους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών. Τη διοργάνωση της έκθεσης ανακοίνωσαν η εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA ΑΕ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Πρόκειται για την DEFEA – Defence Exhibition Athens, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2020 στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αμυντικές βιομηχανίες από όλο τον κόσμο, εγχώριες και ξένες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού, και φυσικά η ΕΑΒ, θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, όπου αναμένεται να κατακλυστεί από επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των αμυντικών βιομηχανιών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα συστήματα και τους εξοπλισμούς άμυνας.  Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και B2B συναντήσεις.

Στην DEFEA – Defence Exhibition Athens θα δώσουν το παρών οι κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου διεθνώς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα πλέον σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα φιλοξενηθούν επίσης Εθνικά Περίπτερα των χωρών με τις κορυφαίες εταιρείες που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αλλά και σε εκδήλωση με ευρύτερη περιφερειακή εμβέλεια για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, θα παρουσιαστούν αμυντικά συστήματα ξηράς, θάλασσας και αέρα σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο κοινό από την ελληνική και διεθνή κοινότητα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρουσίαση:

Στον χαιρετισμό του ο ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του υπουργείου στην έκθεση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τις δυνατότητες της χώρας μας, τόσο στον τομέα των μεγάλων διοργανώσεων, όσο και στον τομέα της σύγχρονης αμυντικής βιομηχανίας.

«Αποτελεί μονόδρομο για εμάς, λόγω της γεωπολιτικής μας θέσεις, να διαθέτουμε σύγχρονες αμυντικές δυνάμεις και διαρκώς επιδιώκουμε την ενίσχυσή τους με την τεχνολογία αιχμής. Εμείς επιδιώκουμε αλλά και απαιτούμε την ελληνική συμμετοχή σε κάθε σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα, κι αυτό συμβαίνει με τη σύμπραξη του κράτους, του υπουργείου και των ιδιωτικών εταρειών. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα παρουσιαστεί στην έκθεση και η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων.

»Έτσι, φέρνουμε και την ΕΑΒ στο προσκήνιο προκειμένου να ξαναμπει στον διεθνή χάρτη, αλλά και να συνδεθεί με τη διεθνή αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες τονώνουν και την εθνική οικονομία», υπογράμμισε.

Ο Exhibition Manager της DEFEA Βασίλης Μπάρκας δήλωσε: “Βασικός μας στόχος η διοργάνωση μιας μεγάλης, ολοκληρωμένης και διεθνούς έκθεσης υψηλού επιπέδου.  Με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ και την πολύτιμη αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είμαστε βέβαιοι ότι η έκθεση θα δώσει το κατάλληλο βήμα διαλόγου για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Από την πλευρά μας, μαζί με το ΣΕΚΠΥ, θα διασφαλίσουμε το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης, στην οποία θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σημαντικές διεθνείς αποστολές αλλά και μεγάλοι εκθέτες από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία, με στόχο να δημιουργηθούν νέες γέφυρες συνεργασίας”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής δήλωσε: «Η DEFEA έρχεται να καλύψει, ένα σημαντικό κενό. Η Ελλάδα και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), ξαναμπαίνουν δυναμικά μετά από δέκα χρόνια απουσίας, στον παγκόσμιο χάρτη των Αμυντικών Εκθέσεων. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), στρατηγικός πυλώνας της Εθνικής Ασφάλειας, γνωρίζει ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των προϊόντων της. Η DEFEA, θα δώσει τώρα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), την ευκαιρία να προβάλλει τα προϊόντα της με τον καλύτερο τρόπο, στην Εγχώρια και Διεθνή αγορά και να αναπτύξει συνεργατικά σχήματα με τις μεγαλύτερες ξένες αμυντικές βιομηχανίες.

Ειδικά για τις Μικρομεσαίες εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας(ΕΑΒΙ), η DEFEA θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία παρουσίασης των προϊόντων τους, στο παγκόσμιο αμυντικό κοινό, αλλά συγχρόνως και ενημέρωσης πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της αμυντικής τεχνολογίας. Για τις ξένες αμυντικές εταιρείες, η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη και ιδιαίτερα επωφελής, τόσο για την προβολή των προϊόντων τους στην Ελληνική Αμυντική Αγορά, όσο και γιατί μέσω της συμμετοχής αυτής θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις αναγκαίες συνεργασίες με τις αντίστοιχες Ελληνικές που θα αφορούν στην Εγχώρια αλλά και στην Διεθνή αμυντική αγορά».

Ο πρόεδρος της ROTA AE Γιώργος Τσαούσογλουδήλωσε: “Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει την απαρχή για μια νέα σελίδα για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ως ROTA, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου οργανισμού διοργάνωσης επαγγελματικών εκθέσεων στην Ελλάδα ώστε οι εκθέτες και οι επισκέπτες της DEFEA να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι”.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται από τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα ROTA AΕ. Μειστορία 35 ετώνη ROTA ΑΕ διοργανώνει ετησίως 20 εκθέσεις ενώ δραστηριοποιείται σε 4 χώρες.  Ο ΣΕΚΠΥ (έτος ιδρύσεως 1982), έχει μέλη του 130 Ελληνικές εταιρείες , Κρατικές και Ιδιωτικές, που απασχολούν πάνω από 15.000 εργαζόμενους.

Ταυτότητα: Defea– Defence Exhibition Athens

Ημερομηνία: 22 – 24 Ιουνίου 2020

Τόπος:Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Διοργανωτές: ROTAAE – ΣΕΚΠΥ

Αιγίδα: ΥΠΕΘΑ

Εκθέτες: Αμυντικές βιομηχανίες, Eταιρείες αμυντικού εξοπλισμού, Εθνικά περίπτερα

Απευθύνεται: Σε επαγγελματίες των ΕΔ, των σωμάτων ασφαλείας και της αμυντικής βιομηχανίας

Είσοδος: Δωρεάν

 

Πηγή: zougla.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. αργα πλεον. η ειρωνεια ειναι οτι θα γινει ,αν γινει κοντα στο βενιζελος συννωνυμια βεβαια του νεκροθαφτη της defendory. αργα για δακρυα στελλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.