Ανεστάλη η μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Την στιγμή που η 32 ΤΑΞΠΝ βρίσκεται με Συγκρότημα Αποβατικού Τάγματος στο Αιγαίο για την πραγματοποίηση ασκήσεως ΑΙΓΙΑΛΟΣ, έγινε γνωστή η απόφαση αναστολής της μετακινήσεως της Ταξιαρχίας από τον Βόλο.

Με ανακοίνωση μίας γραμμής, το ΥΠΕΘΑ γνωστοποίησε: “Γνωρίζεται ότι οι διαδικασίες για τη μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ από την περιοχή του Βόλου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας”.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που αναστέλλεται η μετακίνηση στην περιοχή Αυλώνος και του Σκαραμαγκά, την οποία το ΓΕΕΘΑ έχει κρίνει ως απαραίτητη στο πλαίσιο βελτιώσεως της επιχειρησιακής ετοιμότητος των μονάδων και της βελτιώσεως των σχεδίων. Πέρυσι, παρά την έκδοση διαταγής από το ΓΕΕΘΑ να ολοκληρωθεί η μετακίνηση μέχρι την 1η Ιουλίου 2018, με διάφορες δικαιολογίες, αναβλήθηκε η εκτέλεση. Στις αρχές του 2019, το ΓΕΕΘΑ επανήλθε διατάζοντας και πάλι την ολοκλήρωση της διαδικασίας με χρονικό περιθώριο την 1η Ιουλίου.

Στις 1 Φεβρουαρίου 2019, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έχει επαναληφθεί με ίδιο αντικείμενο αρκετές φορές κατά το παρελθόν, δηλαδή την μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ, ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης είχε σημειώσει: “Στην παρούσα φάση ευρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπώς και του Στρατού Ξηράς, η οποία εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης δομής τους που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση του αξιόμαχου, η αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος, η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή και διοικητική αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και η οικονομία δυνάμεων“.

Η εξέλιξη της αναστολής, σχετίζεται σαφώς με τις πιέσεις που ασκούνται σε πολιτικό επίπεδο από παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αντιδρούν για λόγους που συσχετίζονται με την οικονομική στήριξη της περιοχής από την παρουσία εκατοντάδων στελεχών και κληρωτών στην πόλη του Βόλου. Είναι σαφές ότι καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και η προοπτική των πρόωρων εθνικών εκλογών ενισχύεται, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση με σαφώς κομματική κριτήρια, εκ του φόβου περί “πολιτικού κόστους”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. αντε οι αστράτευτοι, αλλά και πρωην διοικητες της ΔΥΚ,νυν υεθα,δέχονται, βλαχοδήμαρχοι ,τοπικοί προυχοντες και αλλοι γνώστοι και μη εξαιρετέοι ανθοί των τοπικών κοινωνιών,να υποδεικνύουν και εν τέλει να καθορίζουν την στρατιωτική οργάνωση??και μάλιστα κρίσιμων μονάδων..
    κανονικά θέλει να τους κάνουν η 32 κανα χουνερι ,να βγάλουν κανα ουλαμο τθ στο δρόμο ,τιποτις χαμβι να διαλύσουν λιγο οδόστρωμα,κανα πεζορόμιο ,ασκηση και καλα,κανα λοχο με αβολιδοτα και μπλε χειροβομβίδες μερα μεσημερι σε ταμς “Ιασων” επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον ,να δούμε μηπως το ξανασκεφτουν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.