Πηγή: hellenicdefence.gr

Στις αρχές της εβδομάδος, αντιπροσωπεία της αμερικανικής οπλοβιομηχανίας SIG SAUER Inc. επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ για να ενημερώσει σχετικά με τους τύπους τυφεκίων και πιστολιών που μπορεί να προσφέρει για αξιολόγηση, στα πλαίσια της διαδικασίας αξιολόγησης που διεξάγει το ΓΕΣ. Η SIG SAUER επελέγη πρόσφατα ως μια εκ των τριών εταιρειών που θα διαγωνιστούν στην τελική φάση επιλογής του νέου τυφεκίου διαμετρήματος 6.8 GP του Αμερικανικού Στρατού το προσεχές φθινόπωρο.

Το υποψήφιο NGSW-R της SIG σε 6,.8 GP

Επίσης, η εταιρεία το 2017 κέρδισε τον διαγωνισμό για το νέο πιστόλι του Αμερικανικού Στρατού Ρ-320 (Μ17, Μ18) ενώ το όπλο αυτοπροστασίας MCX Rattler SBR βρίσκεται σε δοκιμαστική υπηρεσία από την Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) που αναζητά ένα αποκρύψιμο όπλο αυτοπροστασίας σε διαμέτρημα .300 Blackout (7,62χ35).

Το πολυβόλο ΜG 338 διαμετρήματος .338 Norma Magnum που θα αποκτήσει η USSOCOM

Πιθανολογείται, ότι η αραβίδα/ υποαραβίδα MCX έχει υιοθετηθεί από την Delta Force και την SEAL Team Six, καθώς και άλλες ΝΑΤΟικές SOF, σε διαμέτρημα επίσης .300 BLK. Επιπλέον, το πολυβόλο MG338 σε διαμέτρημα .338 Norma Magnum της εταιρείας έχει αξιολογηθεί από την USSOCOM και πιθανότατα θα αποτελέσει ένα όπλο νέας κατηγορίας στο οπλοστάσιό της ανάμεσα στα μεσαία πολυβόλα Μ240 7,62×51 και τα βαριά πολυβόλα Μ2 0.50″. Η εταιρεία μπορεί να προσφέρει το SIG 716 7,62Χ51 για τις ανάγκες του ΕΣ καθώς και μια μεγάλη γκάμα οπλισμού για Ειδικές Δυνάμεις.

Το MCX Rattler SBR που αξιολογεί επιχειρησιακά η USSOCOM

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: