Αποφοίτησαν οι χειριστές ελικοπτέρων Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η απονομή των πτυχίων στους νέους πιλότους ελικοπτέρων του ΣΞ και της ΠΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, στη διάρκεια ειδικής τελετής στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς ανθυπολοχαγούς της Αεροπορίας Στρατού και Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι φοίτησαν και τώρα αποφοίτησαν από το 1º Διακλαδικό Τμήμα Βασικής Εκπαιδεύσεως Χειριστών Ελικοπτέρων, επέδωσε ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Η απονομή των πτυχίων στους νέους πιλότους ελικοπτέρων του ΣΞ και της ΠΑ πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια ειδικής τελετής στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου εδρεύει και η Σχολή Αεροπορίας Στρατού, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διακλαδική εκτέλεση του προαναφερθέντος εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι νέοι απόφοιτοι της Σχολής και μέλη του 1ου Διακλαδικού Τμήματος Βασικής Εκπαιδεύσεως Χειριστών Ελικοπτέρων είναι 7 χειριστές της Αεροπορίας του Στρατού Ξηράς και 10 χειριστές της ΠΑ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση τους η οποία περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα και πτητική εκπαίδευση.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ «Η λειτουργία του Διακλαδικού Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Χειριστών συμβάλει στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Κλάδων ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση προσωπικού, μέσων και πόρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όσοι έχουν απορία στο γιατί οι ελικοπτεράδες της ΠΑ είναι λιγότεροι αριθμητικά των συναδέλφων τους του Στρατού Ξηράς, αν και ο τελευταίος έχει μεγαλύτερες επιχειρησιακές ανάγκες, ρωτήσαμε αρμοδίως και μας ελέγχη ότι στην ΠΑ είχαν «κωλύσει» στην εκπαίδευση χειριστών ελικοπτέρων κάτι που τώρα έγινε «μαζικώς». Όσοι πρόσεξαν την απουσία νέων χειριστών ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού επίσης ρωτήσαμε αρμοδίως γιατί δεν υπάρχουν και μας ελέχθη ότι τα τρία τελευταία χρόνια επειδή οι τάξεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είναι πολύ μικρές και οι απαιτήσεις του Στόλου τεράστιες δεν προκηρύσσονται θέσεις ενδιαφερομένων για τα ελικόπτερα, καθώς – φαίνεται – ότι εκεί υπάρχει τώρα επάρκεια προσωπικού.

Στην  τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και τοπικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη  καθώς και  συγγενείς και φίλοι των χειριστών.

Πηγή: newpost.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Ωραία και σωστή η εκπαίδευση νέων, αλλά θέλουν σπρώξιμο και οι συμφωνίες για συνεχόμενη υποστήριξη του πτητικού υλικού(με ανταλλακτικά), ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.