ΗΠΑ: Άρχισε η σχεδίαση του Pit Boss για τον αστερισμό δορυφόρων Blackjack της DARPA

Η εταιρεία Raytheon σχεδιάζει το Pit Boss, το αυτόνομο σύστημα διαχείρισης αποστολής για τον δορυφορικό αστερισμό Blackjack της υπηρεσίας προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (DARPA) του Πενταγώνου, μαζί με την εταιρεία Scientific Systems.

Ο αστερισμός Blackjack θα λειτουργεί σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO). Θα διασυνδέει αισθητήρες με σκοπό την παροχή παγκόσμιας μόνιμης κάλυψης για πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής προειδοποίησης. Το Pit Boss στοχεύει στην χρήση μιας εξελιγμένης αρχιτεκτονικής, επεξεργαστών και κρυπτογράφησης για την αυτόνομη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων από ολόκληρο τον αστερισμό Blackjack. Έχει επίσης προβλεφθεί να είναι σε θέση να ενσωματώσει τους μελλοντικούς εξελιγμένους αλγορίθμους, συμπεριλαμβανομένης τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αυτοπροσαρμοζόμενων υπολογιστών.

“Το Pit Boss συνδέει τον εγκέφαλο κάθε δορυφόρου Blackjack, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικά έξυπνο, δικτυωμένο σύστημα”, δήλωσε ο Μάικ Ροκαου, διευθυντής της Raytheon Διαστημικά Συστήματα. “Aντι να αποστείλει τα στοιχεία για επεξεργασία, κάτω σε έναν σταθμό εδάφους, το οποίο απαιτεί χρόνο που δεν διαθέτουμε, το Pit Boss θα αποστείλει τα στοιχεία από το διάστημα απευθείας στον σωστό χειριστή την κατάλληλη στιγμή”.

Ενω κάθε ξεχωριστός αισθητήρας Blackjack μπορεί να πραγματοποιήσει επεξεργασία επί σκάφους, το Pit Boss είναι κόμβος συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων. Με την σύντηξη των όλων των στοιχείων αισθητήρων, επιταχύνεται η λήψη απόφασης, μεταβαίνοντας από αυτό που είναι γνωστό ως η μεθοδολογία χειριστής-μέσα-στο-κύκλωμα (operator-in-the-loop) στο χειριστής-επι-κυκλώματος (operator-on-the-loop).

“Οι αυτορυθμιζόμενοι (Self knowing) δορυφόροι είναι το επόμενο βήμα στον διαστημικό αυτόνομο σχεδιασμό αποστολής”, δήλωσε ο Ροκαου. “Και, αυτό δεν περιορίζεται στην πυραυλική προειδοποίηση και την άμυνα. Τα μελλοντικά συστήματα διαχείρισης αστερισμού θα μεταπηδήσουν σε αυτού του τύπου την μεθοδολογία”.

Διάταξη αλληλεπίδρασης
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.