Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: «Φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε σε ξηρά, αέρα και θάλασσα αν και όποτε απαιτηθεί»

«Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί» είπε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις.

«Μαζί με την Εθνική Φρουρά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Έλληνες χωρίς να χρειάζεται να το πούμε», δήλωσε από την Κύπρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκε με το Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο, κατά τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ενώ του έγινε παρουσίαση-ενημέρωση από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι διάφορες πτυχές του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, ενώ αναδείχθηκαν οι στενοί δεσμοί των δυο Επιτελείων στα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Κατά τη συζήτηση, καταγράφηκε η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, να μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι και να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Στρατηγός Φλώρος, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έγινε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στον Μακαριότατο Κύπρου το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αποτελείται από μία περικεφαλαία της αρχαιότητας, μία άγκυρα πλοίου και ένα ζευγάρι φτερά, συμβολίζοντας τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του, εξέφρασε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία: «Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλασσα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε», δήλωσε.

Ο Στρατηγός Φλώρος πραγματοποίησε την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΦ Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη και άλλους αξιωματούχους, ενώ λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα.

 

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.