ARMA 3: Το νέο παιχνίδι εξομοίωσης μάχης που διαδραματίζεται στη Λήμνο κυκλοφορεί (!)

Η ρεαλιστικότητα του παιχνιδιού και του τοπίου το χαρακτηρίζουν μοναδικό στο είδος του

Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών ξεκίνησε η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού προσομοίωσης πολέμου Arma 3. Συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου δόθηκε το πράσινο φως για την δημοσίευση του 1ου επεισοδίου του Campaign με τίτλο “Survive” μετατρέποντας το Arma σε μια ολοκληρωμένη σουίτα πολέμου.

H ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται στα 2 νησιά Altis και Stratis προσομοιάζοντας την Λήμνο και τον Άι Στράτη. Η γεωμορφολογία των νησιών στο παιχνίδι θυμίζει αρκετά το πραγματικό τοπίο και έμφαση δόθηκε και στην αυθεντικότητα των δρόμων και των οικισμών-πόλεων. Για λόγους ασφαλείας οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση ή πολιτική υποδομή στρατηγικής φύσεως έχει αλλοιωθεί χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ο υψομετρικός χάρτης των νησιών. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς με τον τρόπο αυτό μια αντίπαλη “συμμαχική” δύναμη μπορεί να προσομοιώσει γωνίες βολής, νεκρούς τομείς και ζώνες κάλυψης των δυνάμεων εισβολής.

Θεωρητικά όμως οποιαδήποτε χώρα έχει πρόσβαση σε υποδομές GIS μέσω κάποιου δορυφόρου τηλεπισκόπησης έχει

παράλληλα και αυτές τις δυνατότητες. Η δημιουργία των ψηφιακών χαρτών απαίτησε μια πολύμηνη προσπάθεια ενώ η φυλάκιση των 2 υπαλλήλων της εταιρείας ανάπτυξης του παιχνιδιού, Bohemia Interactive προκάλεσε 6μηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο ένας εκ των δύο πρώην συλληφθέντων,ο Ivan Buchta είναι και ο αρχηγός (Project Lead)  της ομάδας που ανέπτυξε το Arma 3 και η απουσία ήταν κρίσιμη καθώς είναι η κινητήριος δύναμη όλης της ομάδας.

Το σενάριο του παιχνιδιού εξελίσσεται στο έτος 2035, 5 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην Ελλάδα (στο παιχνίδι δεν αναφέρεται ως Ελλάδα αλλά ως Altis Republic  και οδήγησε στην επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας τύπου Αιγύπτου όπου ο στρατός ελέγχει την κυβέρνηση. Για την επίτευξη εκεχειρίας αποφασίστηκε η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την επιβολή της ειρήνης. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις αποτελούνται επί το πλείστον από Νατοϊκές Δυνάμεις. Με την σταδιακή αποχώρηση όμως των Νατοϊκών Δυνάμεων και την μετατόπιση του Κέντρου βάρους της αμερικανικής διπλωματίας στην αντιμετώπιση της CSAT (Κίνας, Ιράν και συμμάχων τους) δημιουργείται ένα κενό στον Ευρωπαϊκό χώρο.

“Η ένταση αυξάνεται καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ φεύγουν από την Δημοκρατίας της Λήμνου (Ελλάδα): μια στρατηγικά λαθεμένη επιλογή ανάμεσα στην δειλή Ευρωπαική επιρροή και την πανίσχυρη ανερχόμενη Ανατολή” αναφέρει μια ανακοίνωση τύπου στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού.

“Στο Arma 3 οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Ben Kerry, ενός στρατιώτη που είναι μέρος των Νατοϊκών Δυνάμεων Ειρήνης στην Μεσόγειο. 5 χρόνια αφού ο αιματηρός εμφύλιος έφθασε στο τέλος του, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή δημιουργώντας το δέλεαρ για την CSAT (Ιρανική) πλευρά για την δημιουργία ενός Μεσογειακού Θερμού Επεισοδίου. Ο Ben Kerry μαζι με μέλη των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων πέφτουν θύμα μιας θανάσιμης κατάστασης που τους παγιδεύει σε μια μάχη επιβίωσης….”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.