ΗΠΑ: Ο Στράτος παλεύει με τις περικοπές στην φιλόδοξη εκπαιδευτική τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Ο Στρατός των ΗΠΑ ίσως εξαναγκαστεί να καθυστερήσει την παρουσίαση της νέας τεχνολογίας, να την περιορίσει, ή και τα δύο.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παλεύει να διευθετήσει το φιλόδοξο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας (VR) αφότου Βουλή και Γερουσία κομμάτιασαν ιδιοποιούμενες τον αιτούμενο προϋπολογισμό του 2020.

Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες που πρέπει να διατηρηθούν είναι οι διόπτρες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) IVAS, το νέο λογισμικό εξομοιώσεις και τα εργαλεία για τη δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων, δήλωσε η Αντιστράτηγος Μαρία Γκερβαϊς, διευθύντρια διαλειτουργικής ομάδας (CFT) εκπαιδευτικού συνθετικού περιβάλλοντος (STE).

Η τέταρτη προτεραιότητα που θα προσπαθήσει να διατηρήσει, είπε, είναι το 3D λογισμικό One World Terrain που θα αντικαταστήσει τα 57 διαφορετικά συστήματα εξομοίωσης που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος, με μια πρόσφατη έκδοση που χρησιμοποιήθηκε ήδη στο πεδίο της μάχης από τους special operators.

Παρά την ισχυρή υποστήριξη από τον υπουργό Στρατού Ράιαν Μακκάρθι, η ταχύρυθμη προσπάθεια βελτίωσης του τρόπου που ο Στράτος εκπαιδεύει ατομικά και ομαδικά τους Στρατιώτες του ίσως να βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρούς συμβιβασμούς εξαιτίας των περικοπών στο προϋπολογισμό – καθώς και οι δύο πλευρές του Καπιτώλιου έδωσαν από ένα χαστούκι στην αίτηση χρηματοδότησης. Αυτό περιλαμβάνει και την απόφαση αν μπορεί να τηρηθεί το “επιθετικό πρόγραμμα” για την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) τον Σεπτέμβριο 2021, δήλωσε η Γκερβαϊς κατά τη σύσκεψη της Ένωσης του Στρατού AUSA 2019.

“Αυτήν την στιγμή, εργαζόμαστε πάνω σε εκτιμήσεις”, δήλωσε η Γκερβαϊς. “Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε στην πορεία για το οικονομικό έτος 2021. Όμως οι εκτιμήσεις θα επηρεάσουν τις δυνατότητες μας, ανάλογα με το τι θα προκύψει από την συνεδρίαση στο συνέδριο”.

Το STE έχει γίνει το κλασικό παράδειγμα της ευρύτερης δυσαρέσκειας της Επιτροπής Χορηγήσεων της Γερουσίας (SAC) σχετικά με την μεγάλη δημοσιονομική ανακατανομή που προέκυψε με τη διαδικασία “Night Court” που τέθηκε σε εφαρμογή μεταξύ 2018 και 2019 από τον πρώην υπουργό Στρατού, νυν υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ.

Η έκδοση νομοσχεδίου χρηματοδότησης της Γερουσίας του Πεντάγωνου για το 2020 κατατάσσει το STE, και το υψηλής προτεραιότητας σύστημα διόπτρων Integrated Augmented Vision System, μεταξύ των υπολοίπων προσπαθειών του CFT του Στρατού που έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια λόγω των πολλαπλών ανα-προγραμματισμών από το 2018. Το νομοθέτημα της Γερουσίας υποστηρίζει: “Οι συνεχόμενες, μεγάλου εύρους περικοπές ή τερματισμοί προγραμμάτων χωρίς να προειδοποιηθούν οι επιτροπές άμυνας της Γερουσίας πριν την υποβολή των επακόλουθων σχεδίων προϋπολογισμού οδήγησαν στην αναποτελεσματικότητα και την κατάχρηση των πόρων στο υφιστάμενο υπό εξέταση αίτημα προϋπολογισμού”.

Για να λάβει σκληρότερα μέτρα σε αυτό που θεωρεί ως το μπινγκο του προϋπολογισμού, η Γερουσία περικόπτει το τεράστιο ποσό των $79,64 εκατομμυρίων από το αίτημα προτυποποίησης STE των $136,76 εκατ., στα $57,12 εκατ. Αντίθετα, η Βουλή, περικόπτει μόνο $25 εκατ. από το αίτημα, στα $111,76. Η Γερουσία επίσης μηδένισε όλα τα αιτήματα του Στρατού για επιπλέον $20 εκατ. για “την επαναφορά της λογοδοσίας προμηθειών” στο πρόγραμμα.

“Οι Ανώτατες ηγεσίες της Άμυνας, από πλευράς υπουργείου και Στρατού, γνωρίζουν την αξία του”, δήλωσε ο Ταξίαρχος Μάικ Σλόαν, διευθυντής γραφείου προγραμμάτων για εξομοιωτές, εκπαίδευση και την οργανολογία. “Συμμετέχουν ενεργά, όπως η Στρατηγός Γκερβαις και εγώ. Μετέχουμε πλήρως με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο για να βεβαιωθούμε οτι κατανοούν τις επιπτώσεις”.

Ο Σλοάν δήλωσε ότι η ημερομηνία της Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (IOC) ίσως να μην είναι το μοναδικό πράγμα που θα είναι υπό διαπραγμάτευση, ανάλογα με το μέγεθος των όποιων περικοπών. Αντί να καθυστερήσει την IOC, ο Στρατός ίσως να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα άλλα να περιορίσει τις προσπάθειες. “Αυτό σημαίνει οτι είναι μια εγκατάσταση λιγότερη ενάντια στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα; Που βρίσκεται το σημείο διαπραγμάτευσης; συλλογίστηκε φωναχτά. Ωστόσο, προειδοποίησε, “κάποια στιγμή, όταν διαπραγματεύεσαι να δώσεις πράγματα, χάνεις την (επιχειρησιακή) ικανότητα”.

Theresa Hitchens
Απόδοση/Μετάφραση απο το breakingdefense.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.