Γαλλία: Ξεκίνησαν οι γραμμές παραγωγής του VT4 Standard 2

Οχήματα Arquss VT4 Standard 2 έτοιμα για παράδοση.

Την 7η Δεκεμβρίου 2018, η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) κοινοποίησε στην εταιρεία ARQUUS τη δεύτερη σειρά του προγράμματος VT4. Αυτη η σειρά περιλαμβάνει 1200 νέα οχήματα Standard 2. Η παραγωγή και παράδοση των οχημάτων Standard 2 άρχισε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η ARQUUS στοχεύει στην παράδοση 800 οχημάτων VT4 Standard 2 εντός του 2019.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το εργοστάσιο της ARQUUS στην Σαιν-Ναζαίρ επανεκκίνησε την γραμμή παραγωγής VT4 ώστε να προσθέσει νέες θέσεις εργασίας. Η εμπειρία από το VT4 Standard 1 έχει επιτρέψει επίσης στην αναθεώρηση των διαδικασιών για τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης και το καλύτερο δυνατό επίπεδο ποιότητας.

Το VT4 Standard 2 ενσωματώνει 350 νέες αναφορές και προσφέρει μερικές νέες βελτιώσεις σε σχέση με το Standard 1: Ενσωμάτωση σύγχρονων συστημάτων επικοινωνίων και προσδιορισμού θέσης, επιπλέον ράφια, εξοπλισμό περισυλλογής και φώτα συσκοτίσεως.

Το VT4 Standard 2 έχει επίσης σχεδιαστεί για να ειναι αερομεταφερόμενο, με σκοπό να δεχθεί επιπρόσθετες τακτικές δυνατότητες.

Το VT4 ειναι ένα 4Χ4, χωρίς θωράκιση, ελαφρύ και ευέλικτο όχημα, σχεδιασμένο για αποστολές σημείου διοίκησης και αξιωματικού συνδέσμου. Μπορεί να μεταφέρει πέντε στρατιώτες ή τεσσερις χειριστές εξοπλισμένους με το σύστημα FELIN. Με ωφέλιμο φορτίο έως 900 κιλά, ειναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις εντός Γαλλίας (φρουρά, εκπαίδευση, αξιωματικός σύνδεσμος) και για επιχειρήσεις σε περιοχές χαμηλής απειλής στο εξωτερικό.

Τα πακέτα συντήρησης, που παρέχονται από την ARQUUS, είναι πλήρως ολοκληρωμένα, καινοτόμα, με σταθερή δέσμευση για τεχνική λειτουργική ετοιμότητα (90%) σε ολόκληρο τον στόλο.

3700 οχήματα VT4 ARQUUS θα εξοπλίσουν τον γαλλικό Στρατό μέχρι το 2025 και θα αντικαταστήσουν το όχημα P4. Το 2018, τα πρώτα 500 VT4 Standard 1 παραδοθήκαν στον γαλλικό Στράτο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.