Άσκηση "Λυσίμαχος 2013" με βολές Leopard 2 HEL στην Αλεξανδρούπολη (Φωτογραφίες & βίντεο)

Βολή βλήματος 120 χιλιοστών από άρμα μάχης Leopard 2 HEL στο πεδίο βολής “Αετού” στην Αλεξανδρούπολη. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επισκέφτηκε την περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού και παρακολούθησε την άσκηση «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2013» καθώς και βολές αρμάτων LEO 2 HEL στο Πεδίο Βολής ΑΕΤΟΥ.

Στη φωτογραφία προπλάσματα πυρομαχικών αρμάτων 120 χιλιοστών για εξάσκηση στη φόρτωση και το χειρισμό τους, αριστερά δύο HEAT και δεξιά APFSDS. Το κάνιστρα αριστερά περιέχουν βλήματα HEAT-MP-T M830. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Φωτογραφία με το προσωπικό που εκτελεί τη διαδικασία φόρτωσης βλημάτων. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Τετραμελές πλήρωμα άρματος παραταγμένο μπροστά από ένα παραλλαγμένο, με δίχτυ, Leoaprd 2 HEL. Τα πληρώματα φέρουν στο αριστερό τους βραχίωνα επιρράμματα με το έμβλημα των πληρωμάτων που υπηρετούν στις επιλαρχίες που διαθέτουν άρματα Leopard 2 HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=76AMkKjVQjI]

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συγχαίρει το πλήρωμα που εκτέλεσε την βολή. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Βολές τυφεκίου αποβιβασμένων στρατιωτών κατά ανδρείκελου-στόχου. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Κίνηση των αποβιβασμένων στρατιωτών μετά τη βολή για την κατάληψη κατάλληλης θέσης μάχης. Με κόκκινο κράνος πίσω τους διακρίνεται ο βοηθός αξιωματικού βολής (ΒΑΒ). (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Κίνηση του άρματος Leopard 2 Hel προς το πεδίο βολής “Αετού”. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Βολή βλήματος 120 χιλ από άρμα μάχης Leopard 2HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Βολή βλήματος 120 χιλ από κινούμενο άρμα μάχης Leopard 2HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Βολή βλήματος 120 χιλ από κινούμενο άρμα μάχης Leopard 2HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο παρατηρητήριο του πεδίου βολής Αετού. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Φορείς βλημάτων 120 χιλιοστών. Τα βλήματα συσκευάζονται στους ειδικούς φορείς και εκφορτώνονται με το ειδικό περονοφόρο ανυψωτικό όχημα από τα τροχοφόρα οχήματα Oshkosh HEMTT M985. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Φόρτωση βλημάτων 120 χιλ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ομάδα πεζικού αποβιβάζεται από ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M-113. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Άσκηση «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2013» (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαηλ Κωσταράκος, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, συνεχάρη τον Ομαδάρχη Δεκανέα Πεζικού. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία του Αρχηγου ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, μετά την λήξη της άσκησης “Λυσίμαχος 2013” όπου ανταλλάσσει χειραψία με τα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M-113. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.