Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, διεξήχθη η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 2020», στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ», στην Αλεξανδρούπολη.

Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από Συγκρότημα Ίλης αρμάτων, συμμετείχε:

– Προσωπικό και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ»).

– Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Η αποστολή του Συγκροτήματος Ίλης Αρμάτων (Σ/ΙΜΑ) είναι η προσέγγιση του εχθρού με πύρ και κίνηση προκειμένου να καταστρέψει ή αιχμαλωτίσει αυτόν ή να αποκρούσει την έφοδο του με πυρά, αγώνα εκ του συστάδην και αντεπιθέσεων. Για την εκτέλεση των ανατεθεισών αποστολών, χρησιμοποιεί υποστήριξη με πυρά, υποστήριξη μάχης και ΔΜ.

Το συγκρότημα ΙΜΑ είναι ένα οργανωμένο τμήμα του οποίου η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από τη συντονισμένη προσπάθεια των υφιστάμενων τμημάτων του, τα οποία αποτελούνται από άρματα, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, πεζικό, μηχανικό και τμήματα υποστήριξης. Κάθε ένα από τα τμήματα του συγκροτήματος έχει πολλές δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα και αδυναμίες. Η ορθή και αποτελεσματική χρησιμοποίηση των συγκροτημάτων σαν μια δύναμη συνδυασμένων όπλων, μπορεί να οδηγήσει στην μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους, με ταυτόχρονη μείωση των ιδιαίτερων αδυναμιών τους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: