Η εταιρεία BAE Systems αποκάλυψε το πρωτότυπο αναβαθμισμένο M88A3 HERCULES (Σύστημα Οχήματος Μάχης Περισυλλογής Ανύψωσης και Διακομιδής Βαρέος Εξοπλισμού) που έχει ως σκοπό την ανύψωση των μεγαλύτερων βαρών των σύγχρονων κύριων αρμάτων μάχης (MBT).

Το MBT M1A2 Abrams SEPv2 του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) έχει βάρος μάχης περίπου 74 τόνων, ενώ το Abrams SEPv3 θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το βάρος μάχης κατά πέντε τόνους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση (DOT&E ) του Τμήματος Επιχειρησιακών Δοκιμών και Αξιολογήσεων του Πενταγώνου. Σε μια αναγγελία προθέσεως του Φεβρουαρίου, ο Στρατός υπολόγισε ότι, “με όλες τις συλλογές προστασίας τοποθετημένες, το βάρος του M1A2 θα πλησιάζει περίπου τους 80 τόνους.”

Το M88A2 “αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια περισυλλογή ενός οχήματος (SVR) του άρματος Abrams λόγω των σταδιακών αυξήσεων βάρους του Abrams κατά το πέρασμα των ετών,” σύμφωνα με την ετήσια έκθεση DOT&E 2017.

Για να διορθωθεί αυτό, ο Στρατός των ΗΠΑ εφάρμοσε την πρόταση τεχνικής αλλαγής (ECP) για το M88A2 ώστε τα οχήματα να μπορέσουν να εκτελέσουν ξανά SVR στα βαρύτερα άρματα Abrams. Αυτη προγραμματίζεται να περιλαμβάνει βελτιώσεις στο κιβώτιο μετάδοσης ισχύος, την ανάρτηση και τις ερπύστριες του Μ88Α2. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την ταχύτητα, την ικανότητα έλξης και ανύψωσης, την ικανότητα επιβίωσης και την αξιοπιστία του οχήματος.

Η BAE Systems εργάζεται μέσω εσωτερικής χρηματοδότησης πάνω στο όχημα επίδειξης τεχνολογίας M88A3 για περίπου δύο χρόνια, όπως δήλωσε στο Jane’s ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης οχημάτων μάχης, Τζιμ Μίλερ.

Το όχημα επίδειξης ειναι ενα αναβαθμισμένο M88A2 με έναν έβδομο εδαφικό τροχό προκειμένου να αποσβηστεί η πίεση στο έδαφος και υδροπνευματικές μονάδες απόσβεσης κραδασμών (HSUs) που επιτρέπουν στην ερπύστρια να ασφαλίζει, δήλωσε ο Μίλερ. Το M88A2 απαιτεί την έξοδο ενός στρατιώτη ή πεζοναύτη απο το όχημα ώστε να ασφαλίσει την ερπύστρια χρησιμοποιώντας εξαρτήματα (συνήθως ορθογωνισμένα ξύλα). Ο σκοπός ειναι να αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα M88A2 στη διαμόρφωση A3.

Η BAE Systems προτείνει ο αερόψυκτος κινητήρας του άρματος να αντικατασταθεί με έναν διαθέσιμο απο το εμπόριο, υδρόψυκτο, κινητήρα πετρελαίου 1300 ίππων, η μετάδοση μπορεί να αντικατασταθεί με μια τροποποιημένη μετάδοση των αρμάτων μάχης Abrams.

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.com” για την Προελαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: