Η εταιρεία SAIC (Διεθνής Επιχείρηση Επιστημονικών Εφαρμογών) παρουσίασε, για πρώτη φορά, στο κοινό την αντίληψη της για το ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα πυρών υποστήριξης 105 χιλ., στην AUSA, την  αμυντική έκθεσης της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ. Αυτό το έργο αναπτύχθηκε ως απάντηση στο πρόγραμμα MPF (Κινητή Προστατευόμενη Ισχύς Πυρός) του Στρατού των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2017, ο Στρατός των ΗΠΑ εξέδωσε Αίτημα για Προσφορές (RfP) για τη φάση ανάπτυξης μηχανικής και παραγωγής (EMD) του προγράμματος Κινητής Προστατευόμενης Ισχύος Πυρός (MPF). Για να να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, ο Στρατός των ΗΠΑ προβλέπει την ανάθεση δυο συμβάσεων για την φάση EMD στις αρχές του οικονομικού έτους (FY) 2019.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακοινώθηκε ότι ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να κατασκευάσει εντός των επόμενων ετών τα πρώτα πρωτότυπα των οχημάτων υποστήριξης για την Κινητή Προστατευόμενη Ισχύ Πυρός. Σύμφωνα με τον Στρατηγό Ντέϊβιντ Μπάσετ, σύμβουλο του προγράμματος των Χερσαίων Οχημάτων Μάχης, το νέο όχημα πυρών υποστήριξης θα είναι ένα ερπυστριοφόρο όχημα που θα ζυγίζει 25-35 τόνους, θα προσφέρει καλά επίπεδα προστασίας και ισχύος πυρός.

Το ελαφρύ άρμα μάχης – όχημα πυρών υποστήριξης της SAIC είναι ένα κοινό έργο με την ST Kinetics της Σιγκαπούρης και την CMI Defence από το Βέλγιο για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς οχήματος μάχης που θα προσφέρει στον Στρατό των ΗΠΑ μια καινοτόμο λύση που θα παρέχει στις δυνάμεις του πεζικού πρόσβαση στα πεδία του πολέμου του 21ού αιώνα.

Βασισμένο πάνω στο σκάφος του  Next Generation Armored Fighting Vehicle (NGAFV) του τομέα Χερσαίων Συστημάτων της ST Kinetics και τον πύργο Cockerill Series 3105 της CMI Defence που επι του παρόντος είναι σε παραγωγή, το SAIC θα διαγωνιστεί για την σύμβαση ανάπτυξης μηχανικής και παραγωγής (EMD) για την παραγωγή πρωτότυπων που θα διαθέτουν σχεδίαση ελαφριού οχήματος μάχης ενώ θα παρέχουν κινητικότητα και φονικότητα στις μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ.

Το Next Generation Armored Fighting Vehicle του τομέα Χερσαίων Συστημάτων της ST Kinetics παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά την αεροπορική έκθεση Σιγκαπούρης τον Φεβρουάριο του 2017. Το όχημα προωθείται από έναν πετρελαιοκινητήρα MTU 8V-199 TE20 των 710 ίππων συζευγμένο με την Λύση Κίνησης της Kinetics (KDS0, HMX 3000, η οποία παρέχει αναλογία ισχύος/βάρους  24,5 ίππων/τόνο. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να φτάσει στη δηλωθείσα ανωτάτη ταχύτητα των 70 χιλιομέτρων ανά ώρα (ΧΑΩ) και επιχειρησιακή αυτονομία 500 χλμ.

Το όχημα πυρών υποστήριξης SAIC είναι εφοδιασμένο με το διμελή πύργο Cockerill 3105 σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την Βελγική εταιρεία CMI Defence. Ο πύργος είναι οπλισμένος με το πυροβόλο υψηλής πίεσης Cockerill προτύπου NATO των 105 χιλ. με δυνατότητα βολής των βασικών πυρομαχικών αλλά επίσης και αντιαρματικό πύραυλο. Ο πύργος διαθέτει σύστημα αυτόματης γέμισης πυρομαχικών με 12 ως 16 βλήματα άμεσης χρήσης. Ο πύργος προσφέρει υψηλά επίπεδα βαλλιστικής προστασίας στο επίπεδο 5 της STANAG 4569. O πύργος μπορεί να περιστραφεί κατά 360° και έχει ανύψωση από -10° ως +42°.

Σε αυτή την βασική διαμόρφωση, ο σταθμός οπλισμού Cockerill 3000 Series προσφέρει πλήρη ψηφιακή σταθεροποίηση του οπλισμού και ψηφιακό βαλλιστικό υπολογιστή για την παροχή εμπλοκών μεγάλης ακρίβειας. Ο πύργος είναι επίσης εξοπλισμένος με σκοπευτικά θερμότητας/ημέρας και παρέχει 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είτε το όχημα είναι στατικό ή κινούμενο.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: