Αυστραλία: Σε εξέλιξη οι εργοστασιακές δοκιμές του Boxer CRV

Η εταιρεία Rheinmetall Defence Australia αποδέσμευσε, την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, στο Youtube, βίντεο που δείχνει το όχημα αναγνώρισης μάχης (CRV) Boxer Block 1 του Στρατού της Αυστραλίας να διενεργεί τις εργοστασιακές δοκιμές.

Τον Σεπτέμβριο 2019, η εταιρεία Rheinmetall Defence Australia παρέδωσε το πρώτο αναγνωριστικό όχημα μάχης (CRV) στην κυβέρνηση της Αυστραλίας. Η Αυστραλία υπέγραψε συμβάσεις με την Rheinmetall Defence Australia για να παραδώσει και να υποστηρίξει 211 8Χ8 οχήματα αναγνώρισης μάχης (CRV) στον Στρατό της Αυστραλίας.

Το Boxer CRV σχεδιάστηκε να λειτουργεί σε φάσμα περιβαλλόντων, από περιφερειακές αποστολές σταθερότητας έως επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου εναντίον αντιπάλων. Τα υψηλά επίπεδα προστασίας, ισχύος πυρός και κινητικότητας που παρέχονται από τα οχήματα θα επιτρέψουν την εκτέλεση παρατεταμένων επιχειρήσεων που κυμαίνονται από διατήρηση της ειρήνης ως την μάχη σώμα με σώμα.

Το Boxer CRV θα αντικαταστήσει το ASLAV (Αυστραλιανό Ελαφρύ Θωρακισμένο Όχημα) το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αυστραλιανό Στρατό από το 1995. Είναι ένα οχτάτροχο αμφίβιο θωρακισμένο αναγνωριστικό όχημα που χρησιμοποιείται από τον αυστραλιανό Στρατό. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία General Dynamics Land Systems Canada και αναπτύχθηκε έχοντας ως βάση τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης LAV-25 και Bison του καναδικού Στρατού.

Το Boxer CRV βασίζεται πάνω στο γερμανικό Boxer, ενα 8Χ8 πολλαπλών ρόλων θωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιεί δομοστοιχειωτή σχεδίαση αποτελούμενη από δύο βασικά στοιχεία που περιλαμβάνουν την πλατφόρμα/συγκρότημα ισχύος και την αφαιρούμενη μονάδα αποστολής. Η μονάδα αποστολής που είναι το κεντρικό (και μοναδικό) χαρακτηριστικό του Boxer, επιτρέπει στο όχημα να αλλάξει γρήγορα ώστε να πληροί διαφορετικές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Οι μονάδες αποστολής του Boxer είναι μονάδες τύπου θαλαμίσκου που συνδέονται πάνω στις μονάδες κίνησης ώστε να σχηματιστεί ένα όχημα πλήρους αποστολής. Οι μονάδες αποστολής συνδέονται με τέσσερα σημεία επαφής και μπορούν να αντικατασταθούν μέσα σε μια ώρα υπό συνθήκες πεδίου.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σκάφος του Boxer θα αντέξει μεγάλες αντιαρματικές και κατά προσωπικού νάρκες αγνώστου τύπου κάτω από τους τροχούς, την πλατφόρμα η πλευρικές επιθέσεις. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η βασική θωράκιση του Boxer διαθέτει ολοκληρωμένη προστασία σε διατρητικά βλήματα 14,5 χλστ σύμφωνα με το 4ο επίπεδο της συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4560.

Το Boxer CRV για τον Στρατό της Αυστραλίας είναι εξοπλισμένο με έναν διμελή πύργο οπλισμένο με το αυτόματο πυροβόλο διπλής τροφοδοσίας Mauser/Rheinmetall MK30-2/ABM (Εγκαιροφλεγές Πυρομαχικό) των 30 χλστ και ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ και υποστηρίζεται από εξελιγμένους αισθητήρες και συστήματα σκόπευσης. Ο πύργος Lance μπορεί να προσβάλει μεγάλους στόχους με ακρίβεια έως τα 3000 μέτρα και διαθέτει κανονική λειτουργία hunter-killer. Επίσης, ο πύργος θα είναι εξοπλισμένος με εκτοξευτές που θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης του αντιαρματικού καθοδηγούμενους πυραύλου (ATGM) Spike LR2.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.