Εν όψει των μεγάλων προκλήσεων στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού, οι βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις υποβάλλονται σε βαθιές αλλαγές. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να μειωθεί ο σχεδιασμός πτήσεων της έκδοσης TTH του ελικοπτέρου NH90 και να αποσυρθεί τέσσερις μήνες νωρίτερα ο στόλος των ανεπάνδρωτων αεροσκαφών (UAV) B-Hunter από την ενεργό υπηρεσία.

Τα μέτρα που σχετίζονται με την έκδοση TTH του NH90 Caiman οφείλονται στην περιορισμένη επιχειρησιακή παραγωγή του λόγω της περιορισμένης επιχειρησιακής λειτουργίας του (η οποία απειλεί να μειωθεί στα επόμενα χρόνια) λόγω των πανάκριβων άλλα και απαραίτητων αναβαθμίσεων και των ελλείψεων στο προσωπικό. Το βελγικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να επικεντρωθεί κυρίως στην έκδοση του NH-90 “Νατοϊκό Ελικόπτερο Φρεγάτας” (NFH), η οποία, στον ναυτικό της ρόλο, πρέπει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα των φρεγατών και  ταυτόχρονα να εκτελεί τις αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR). Επί του παρόντος, το Βέλγιο, εξετάζει αρκετές λύσεις για την παροχή υποστήριξης στα επίγεια τμήματα και τα τμήματα διάσωσης.

Ένα δεύτερο μέτρο είναι η επιτάχυνση της απόσυρσης των ανεπάνδρωτων αεροσκαφών (UAV) B-Hunter. Τα υφιστάμενα B-Hunter έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα και πλέον δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα και τις απαιτήσεις των σημερινών επιχειρησιακών θεάτρων.Η πρόωρη απόσυρση θα επιτρέψει στο προσωπικό να προετοιμαστεί καλύτερα για την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη τo 2023 του MQ-9B SkyGuardian και να ενισχύσουν τα έτερα οπλικά συστήματα. Για την αρχική τεχνική υποστήριξη του MQ-9B θα γίνει μεγίστη δυνατή χρήση των αμυντικών βιομηχανιών.

Επομένως, αντιμέτωποι με αυτόν τον ριζικό μετασχηματισμό και τις εξαιρετικές προκλήσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων πόρων, επιτάσσεται μια περίοδος αναπροσαρμογής. Θα πρέπει να καταστεί δυνατή η σταθεροποίηση, η στρατολόγηση νέου προσωπικού, η ενσωμάτωση νέων ικανοτήτων, η επένδυση σε νέες υποδομές που είναι υπό ανακατασκευή και να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις με τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό θα έχει επιχειρησιακές επιπτώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν ώστε να διατηρηθεί η συνεκτική επιχειρησιακή δέσμευση εντός των ορίων των δυνατοτήτων λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Μέσα σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο ήταν οι προτάσεις που υποβλήθηκαν προς απόφαση στον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν κάθε τμήμα ξεχωριστά (Ξηρά, Αέρας και Θάλασσα), σε ορισμένες περιπτώσεις συνολικά και σε άλλες μόνο ένα μέρος αυτών.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: