Ρωσία: Ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας θα ενισχυθεί με την κορβέτα Graivoron Buyan-M

Ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού θα ενισχυθεί με την νέα κορβέτα καθοδηγούμενων βλημάτων Graivoron κλάσης Buyan-M έργου 21631.

Το πλήρωμα ολοκληρώνει την εκπαίδευση του. Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η κορβέτα θα εξασφαλίσει την μόνιμη ρωσική ναυτική παρουσία την Μεσόγειο Θάλασσα, όπως γραφεί η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Το πλήρωμα της κορβέτας Graivoron ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης του στο κέντρο του ρωσικού Ναυτικού, Το ρωσικό Ναυτικό είναι έτοιμο να παραλάβει τα πολεμικά πλοία και να αρχίσει τις δομικές αποδοχής, όπως ανέφεραν πηγές από το ρωσικό υπουργείο άμυνας Όλες οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020 και η κορβέτα θα ενταχθεί στον Στόλο Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, οι πηγές ανέφεραν ότι η παράδοση στον Στόλο ίσως να λάβει χώρα το 2021.

Οι κορβέτες έργου 21631 υπηρετούν στον στολίσκο Κασπίας Θάλασσας και τους Στόλους Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας. Η Graivoron είναι το ένατο πολεμικό πλοίο του συγκεκριμένου έργου. Οι κορβέτες στο ρωσικό Ναυτικό χρησιμοποιούνται για την προστασία των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ). Είχαν εκτοξεύσει πυραύλους Kalibr από την Κασπία και την Μεσόγειο Θάλασσα σε στόχους στην Συρία και επέδειξαν τις ικανότητες τους στην παροχή πυραυλικών πληγμάτων σε απόστασεις τουλάχιστον 1500 χιλιομέτρων.

Οι κορβέτες έργου 21361 μπορούν να «στρώσουν» νάρκες και να εμποδίσουν την πλοήγηση των αντίπαλων στις κυρίες θαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα στενά και σε προσεγγίσεις ναυτικών βάσεων, γραφεί η Ιζβέστια.

Η κορβέτα κλάσης Buyan-M έργου 21631 είναι η πυραυλική έκδοση του έργου 21630 και κατασκευάστηκε από το ρωσικό ναυπηγείο Ζελενοντόσκ. Από το 2010, όλα τα μεταγενέστερα πλοία κατασκευάζονται στην βελτιωμένη υπο-κλάση έργο 21631 που περιλαμβάνει μεγαλύτερο τονάζ, στέλθ τεχνολογία και το σύστημα κάθετης εκτόξευσης 3S-14 για τους Kalibr ή τους αντιπλοικούς πυραύλους Oniks και σημαντικά αυξημένες επιχειρησιακές ικανότητες. Η εξαγωγική έκδοση είναι γνωστή ως έργο 21362 Tornado.

Τα οπλικά συστήματα των Buyan-M περιλαμβάνουν εξοπλισμό ηλεκτρονικών αντιμέτρων, ένα πυροβόλο A-190 των 100 χλστ, δύο αντιαεροπορικά πυροβόλα AK-630, οχτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους με πυρηνική ικανότητα (SS-N-27 Sizzler) και τέσσερα SAM Igla-1M επι εκτοξευτή 3M47 Gibka. Ο δευτερεύων οπλισμός περιλαμβάνει δύο πολυβόλα 14,5 χλστ και τρία 7,62 χλστ. Διαθέτει εκτόπισμα 950 τόνων και εχει 74 μ. μήκος και 45 χλμ/ωρα ανώτατη ταχύτητα.

Το μικρό μέγεθος και εκτόπισμα αυτών των πλοίων τα επιτρέπει να πλέουν σε ποταμούς της ενδοχώρας, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού της Μόσχας το οποίο τα επιτρέπει να αναπτυχθούν σε αρκετές θάλασσες γύρω από την ευρωπαϊκή Ρωσία. Αυτό είναι ένα ειδικό πλεονέκτημα της σειράς Buyan-M, επειδή καθώς η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF) απαγορεύει την εκτόξευση των πύραυλών μεγάλου βεληνεκούς από την στεριά, οπότε μια κορβέτα μέσα σε ποταμό μπορεί να αναπτύξει πυραύλους χωρίς να υπόκειται στους περιορισμούς της συνθήκης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.