Αυστραλία: Η Boeing ολοκλήρωσε το ορόσημο της επίτευξης επαρκούς ευστάθειας στο πρόγραμμα Loyal Wingman

©Boeing | To ATS ολοκλήρωσε το ορόσημο “Weight on Wheels”

Πρόσφατα η Boeing Australia ολοκλήρωσε δυο ακόμη ορόσημα: το “Weight on Wheels”, δηλαδή την επίτευξη επαρκούς ευστάθειας και την εκκίνηση του αεροσκάφους προχωρημένου προγράμματος ανάπτυξης – Loyal Wingman της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (RAAF).

Το ορόσημο “Weights on Wheels” είναι όταν η δομή της ατράκτου πηγαίνει από την συσκευή ελέγχου των διαστάσεων φορτίου πάνω στα σκέλη προσγείωσης του αεροσκάφους για να συνεχιστεί η εγκατάσταση των συστημάτων και οι λειτουργικές δοκιμές. Το σύστημα προσγείωσης παραδόθηκε από την RUAG Australia.

“Συνεχίζουμε ταχέως προς τον στόχο μας ώστε να πετάξει αργότερα αυτό το έτος, ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε στον πελάτη μας αλλά και στον κόσμο τι μπορεί να κάνει μια ανεπάνδρωτη ικανότητα όπως αυτήν”, δήλωσε ο Δρ Σέην Αρνοτ, διευθυντής προγράμματος του εναέριου συνεργατικού συστήματος (Airpower Teaming System – ATS). “Οι σημαντικές συνεισφορές της βιομηχανικής ομάδας μας τροφοδοτούν την πρόοδο μας”.

Τα δυο ορόσημα ανάπτυξης για το ανεπάνδρωτο αεροσκάφος έρχονται μόλις δυο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ατράκτου, παρέχοντας τη δυνατότητα της ταχείας προόδου στην εγκατάσταση των συστημάτων και τους ελέγχους λειτουργίας και ενσωμάτωσης τους. Το αεροσκάφος αναμένεται να ολοκληρώσει την πρώτη του πτήση αυτό το έτος.

Το αεροσκάφος είναι ένα από τα τρία πρωτότυπα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του προχωρημένου προγράμματος ανάπτυξης Loyal Wingman της RAAF. Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο, επιδιώκει την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου αεροσκάφους που θα μπορεί να προστατεύσει και να διευρύνει την αεροπορική ισχύ μέσω της συνεργασίας μεταξύ πολλαπλών ανεπάνδρωτων πλατφορμών με επανδρωμένα μέσα για την εκτέλεση φάσματος απόστολων.

Οι εργασίες εκτελούνται στην Αυστραλία που υπηρετεί ως η βάση για το παγκόσμιο ανεπάνδρωτο συνεργατικό σύστημα που παρουσίασε η Boeing στην αεροπορική επίδειξη Avalon 2019 με την ονομασία Boeing Airpower Teaming System (ATS). Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του έγιναν από την Boeing Australia και είναι εφοδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το ATS είναι δομοστοιχειωτό και ένα ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμο αεροσκάφος με δυνατότητες πτήσης παρόμοιες με μαχητικού αεροσκάφους.

Το ATS της Boeing θα:

-Παρέχει επιδόσεις όπως ενός μαχητικού αεροσκάφους, θα έχει μήκος 11,7 μ. και θα μπορεί να πετάξει για περισσότερα από 2000 ναυτικά μίλια.

-Ενσωματώνει πάνω του πακέτο αισθητήρων για την υποστήριξη των αποστολών συλλογής πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώρισης (ISR) και ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

-Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να πετάει ανεξάρτητα ή προς υποστήριξη των επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς θα διατηρεί ασφαλή απόσταση από τα άλλα αεροσκάφη.

©Boeing | Το Airpower Teaming System (ATS) της Boeing, με το παρωνύμιο “πιστός σύντροφος”, θα ενισχύει και θα προστατεύει τα επανδρωμένα αεροσκάφη.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.