Η Saab ολοκλήρωσε την επιτυχημένη πρώτη πτήση του πρώτου μαχητικού αεροπλάνου Gripen E της βραζιλιάνικης Αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Saab στο Λινκόπιν, στην Σουηδία την 14:41 ώρα κεντρικής Ευρώπης της 26ης Αυγούστου.

Το αεροπλάνο, 39-6001, πέταξε ο πιλότος δοκιμών της Saab Ρίτσαρντ Λιούνμπεργκ. Η διάρκεια της πτήσης ήταν 65 λεπτά και περιελάμβανε σημεία δοκιμής για την πιστοποίηση των βασικών χειρισμών και των πτητικών χαρακτηριστικών σε διαφορετικά υψόμετρα και ταχύτητες. Ο κύριος σκοπός ήταν η επαλήθευση πως η συμπεριφορά του αεροπλάνου ήταν σύμφωνα με τα αναμενόμενα και τα πραγματικά αποτελέσματα.

“Το ορόσημο αυτο είναι μια απόδειξη της σπουδαίας συνεργασίας ανάμεσα στις Σουηδία και Βραζιλία. Λιγότερο από πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, το πρώτο βραζιλιάνικο Gripen πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση”, δήλωσε ο Χόκαν Μπούσκε, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Saab.

Το αεροπλάνο είναι το πρώτο βραζιλιάνικό αεροπλάνο παραγωγής και θα χρησιμοποιηθεί από το μικτό πρόγραμμα δοκίμων ως ένα αεροπλάνο δοκιμών. Οι κεντρικές διάφορες στην σχεδίαση με τα προηγούμενα αεροπλάνα δοκιμών είναι ότι το 39-6001 διαθέτει κοκπιτ τελείως νέα σχεδίασης, με μια μεγάλη Wide Area Display (WAD), δυο μικρούς χαμηλούς απεικονιστές (Head Down Displays – sHDD) και έναν νέο απεικονιστή ορθής διόπτευσης (Head Up Display – HUD). Μια άλλη μεγάλη διάφορα είναι το αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πτήσης με νέες αναβαθμισμένες συναρτήσεις χειρισμών για το Gripen E. Επίσης περιλαμβάνει τροποποιήσεις τόσο στον εξοπλισμό όσο και το λογισμικό.

“Για εμένα ως πιλότος ήταν μεγάλη τιμή να πετάξω το πρώτο βραζιλιάνικό αεροπλάνο Gripen E και γνωρίζω τι σημαίνει αυτό για την βραζιλιάνικη Αεροπορία και όλους στην Saab και τους βραζιλιάνους εταίρους μας. Η πτήση ήταν ομαλή και το αεροσκάφος συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως είδαμε στις κλίνες δοκιμών και τους εξομοιωτές. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που πετάξαμε με την Wide Area Display μέσα στο κοκπιτ και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι οι προσδοκίες που επιβεβαιώθηκαν”, δήλωσε ο πιλότος δοκιμών την Saab, Ρίτσαρντ Λιούνμπεργκ.

To 36-6001 θα εισέλθει στο πρόγραμμα για περαιτέρω επέκταση του φακέλου πτήσης όπως επίσης και τις δοκιμές των τακτικών συστημάτων και αισθητήρων. Θα ονομαστεί F-39 στην υπηρεσία της βραζιλιάνικης Αεροπορίας και θα έχει τον αριθμό 4100 πάνω στο κάθετο σταθερό πτερύγιο του.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: