Σύμφωνα με τον ιστότοπο Defesa Aérea & Naval, την 28η Αυγούστου 2020, το 7º Τάγμα Μηχανοκίνητου Πεζικού του βραζιλιάνικου Στρατού παρέλαβε το τελευταίο εκσυγχρονισμένο ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ-113. Η Βραζιλία ξεκίνησε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των M-113 τον Ιούλιο 2010 και περιλάμβανε συνολικά 386 οχήματα.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Μ-113 ανάγεται στο 2010 όταν η Βραζιλία ξεκίνησε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 150 M-113B. Η εταιρεία BAE Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας ύψους 41,9 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο 2011 για τον εκσυγχρονισμό 150 οχημάτων. Ακολούθησε μια συμφωνία που υπογράφτηκε τον Ιούλιο 2015 αξίας $55 εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό επιπλέον 236 M-113, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 386 ΤΟΜΠ. Στο πλαίσιο της σύμβασης, το σκάφος, οι θυρίδες και οι αναβαθμίδες των οχημάτων επαναχρησιμοποιήθηκαν καθώς όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων, κιβωτίων μετάδοσης κίνησης και συστημάτων ψύξης αντικαταστάθηκαν ή αναβαθμίστηκαν.

Ο εκσυγχρονισμός των M-113 του βραζιλιανικού Στρατού περιλαμβάνει επίσης νέο κινητήρα Detroit Diesel 6V53T που αποδίδει 265 ίππους, κιβώτιο μετάδοσης κίνησης Allison TX100-1A, ασύρματο Harris FALCON και εσωτερική επικοινωνία Thales SOTAS.

Το M-113 είναι μια απο τις μεγαλύτερες οικογένειες τεθωρακισμένων οχημάτων στον και περιλαμβάνει περισσότερα απο 80000 οχήματα παγκοσμίως σε 40 εκδόσεις.

Η παραγωγή του M-113 άρχισε το 1961 και είναι το πιο μαζικά παραγόμενο τεθωρακισμένο όχημα στον κόσμο. Το σκάφος με την θωράκιση συγκολλημένου αλουμινίου προσφέρει προστασία από πυρά μικρών όπλων και θραύσματα πυροβολικού.

Το M-113 έχει πλήρωμα δυο συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και του αρχηγού και το πίσω μέρος του οχήματος μπορεί να φιλοξενήσει έως 11 στρατιώτες πεζικού. Ο οδηγός κάθεται στο μπροστινό μέρος του σκάφους στην αριστερή πλευρά ενώ ο αρχηγός κάθεται πίσω απο το διαμέρισμα ισχύος. Οι στρατιώτες πεζικού εισέρχονται και εξέρχονται από το M-113 μέσω μιας υδραυλικής μηχανοκίνητης αναβαθμίδας στο πίσω μέρος του σκάφος που ανοίγει προς τα κάτω και διαθέτει και θυρίδα στην αριστερή πλευρά της.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: