Βραζιλία: Ο Στρατός αποδέσμευσε τις απαιτήσεις του για το νέο άρμα μάχης

©Στρατός της Βραζιλίας | Το Leopard 1A5BR, που αποκτήθηκε από την Γερμανία το 2006, είναι αυτήν την στιγμή το πιο προηγμένο άρμα μάχης στο οπλοστάσιο του βραζιλιάνικου Στρατού.

Πρόσφατα ο Στρατός της Βραζιλίας δημοσίευσε δύο έγγραφα, ένα που περιγράφει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και το άλλο τις τεχνικές, υποστηρικτικές και βιομηχανικές απαιτήσεις, που θα οδηγήσου στην ενδεχόμενη μελλοντική απόκτηση του νέου κύριου άρματος μάχης (MBT).

Το έργο “Viatura Blindada de Combate-Carro de Combate” (VBC-CC) στοχεύει σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης επανδρωμένο με τετραμελές πλήρωμα με βάρος μάχης μικρότερο των 50 τόνων και με μέγιστες διαστάσεις των 12 μ. σε μήκος και 4 μ. σε πλάτος με ανώτατο ύψος τα 3 μ. Αναμένεται να διαθέτει ανωτάτη ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 60 χλμ/ώρα, αυτονομία 400 χλμ και την ικανότητα να διέρχεται υδάτινο κώλυμα βάθους 1 μέτρου και να είναι ικανό να διέλθει τάφρο ή χαντάκι ως 2,5 μέτρα με πλήρη φορτίο.

Ο Στρατός αναζητεί ένα ερπυστριοφόρο σκάφος με κινητήρα πολλαπλών καυσίμων και ημιαυτόματη ή αυτόματη μετάδοση ισχύος και πύργο με χειροκίνητη και ηλεκτρική περιστροφή, που να διαθέτει υπογραφές χαμηλής θερμότητας και ακτινοβολίας (ραντάρ). Ο πύργος πρέπει να είναι οπλισμένος με σταθεροποιημένο, χαμηλής ανάκρουσης λειόκαννο πυροβόλο των 120 χλστ, συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ, τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο 12,7 χλστ και οχτώ εκτοξευτές καπνογόνων των 76 χλστ.

Στα υποχρεωτικά στοιχεία θα περιλαμβάνονται: το ηλεκτρικό σύστημα 24 Volt, το αυτόματης σύστημα πυρόσβεσης, το σύστημα ελέγχου πυρός με βλητικό υπολογιστή, ο σταθμός οπλισμού, η αυτόματη παρακολούθηση στόχου, το αποστασιόμετρο λέιζερ και το θερμικό σκοπευτικό για τον πυροβολητή και τον αρχηγό, η μονάδα κλιματισμού, το σύστημα διοίκησης-ελέγχου που θα περιλαμβάνει ασύρματο, ενδοεπικοινωνία και σύστημα διαχείρισης μάχης, βοηθητική μονάδα ισχύος (APU), πακέτο χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής, πυρηνικής (ΧΒΡΠ) προστασίας, το σύστημα hard- ή soft-kill, εξωτερικά τοποθετημένο τηλέφωνο και προαιρέσεις για εμπρόσθια συλλογή διάσπασης κωλυμάτων, σύστημα διαχείρισης υπογραφής, επιπρόσθετη προστασία και εσωτερική αντιθραυσματική επένδυση.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.