Το βουλγαρικό Υπ.Αμ. εξέδωσε RfP για 150 θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα

©Army Recognition | Οι τέσσερις υποψήφιοι για τον βουλγαρικό διαγωνισμό

Το βουλγαρικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) ανακοίνωσε την 5η Αυγούστου στον ιστότοπο του ότι έχει αποστείλει αιτήσεις για προτάσεις/προσφορές (RfP) σε τέσσερις εταιρίες για την αγορά 150 τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων ώστε να εξοπλίσει τακτικά συγκροτήματα επιπέδου τάγματος των μηχανοκίνητων ταξιαρχιών.

Οι τέσσερις εταιρίες -Rheinmetall-Krauss-Maffei Wegmann κοινοπραξία ARTEC, Patria, Nexter, και General Dynamics European Land Systems-Mowag- έχουν προθεσμία μέχρι την 31η Οκτωβρίου για να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Μια διυπουργική ομάδα εργασίας έχει χρόνο μέχρι την 20η Δεκεμβρίου για να ολοκληρώσει την ανάλυση και την αξιολόγηση των προσφορών.

Το βουλγαρικό Υπ.Αμ. δήλωσε την 19η Ιουλίου ότι μετά την επιλογή του νικητή η ομάδα εργασίας θα καταθέσει μια έκθεση στον υπουργό άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Το βουλγαρικό Υπ.Αμ. ανακοίνωσε τα σχέδια του να δαπανήσει €1.75 δισεκατομμύρια σε προγράμματα επανεξοπλισμού μέχρι το 2029. Τα προγράμματα προβλέπουν την προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών για €750 εκατομμύρια, περιπολικά σκάφη πολλαπλών αποστολών αρθρωτά για €410 εκατ. και στρατιωτικό εξοπλισμό για τις χερσαίες δυνάμεις αξίας €60 εκατ.

Αυτήν την στιγμή, οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κυρίως εξοπλισμένες με σοβιετικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένων των 8X8 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BTR-60PB και των 4Χ4 θωρακισμένων οχημάτων BRDM-2. Η Βουλγαρία έχει επίσης εξελίξει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του σοβιετικής κατασκευής BTR-60R, το BTR-60PB-MD, με νέο κινητήρα, σκάφος νέας σχεδίασης με πλευρικές θύρες και επιπρόσθετη προστασία.

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com και το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.