Ο Δεκέμβριος ήταν ένας μήνας με πολλή δουλειά για το C295. Εκτός από την Ιρλανδία και την Τσεχική Δημοκρατία κι η Μπουρκίνα Φάσο επέλεξε το C295.

Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι δέχθηκε παραγγελία από το υπουργείο άμυνας της Μπουρκίνα Φάσο για ένα μεταφορικό αεροσκάφος C295. Η προμήθεια αυτή είναι μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος της χωράς για τα έτη 2018-2022,  όπως αναφέρει η Airbus, και στοχεύει στην ενίσχυση των μεταφορικών ικανοτήτων των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας Airbus, το C295 διενεργεί αποστολές πολλαπλών ρόλων σε όλη την υφήλιο υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι πλήρως πιστοποιημένο και επιχειρεί καθημερινά ημέρα και νύχτα σε πολεμικές αποστολές σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, από ναυτικά σε ερημικά περιβάλλοντα, από εξαιρετικά ζεστές σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες. Το C295 είναι προσαρμοσμένο για να πετάει στις σκληρές επιχειρησιακές συνθήκες της υπο-σαχάριας Αφρικής. Μαζί με το οικονομικά προσιτό κόστος συντήρησης και λειτουργίας του, το C295 ταιριάζει απόλυτα στις κλιματικές συνθήκες της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Μπερνάρντ Μπρένερ, επικεφαλής πωλήσεων και διαφήμισης στην Airbus Defence and Space, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βλέπουμε ότι μαζί με την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Γκάνα, το Μάλι, την Ακτή Ελεφαντοστού και τώρα την Μπουρκίνα Φάσο, το C295 καθίσταται στην Αφρική το βασικό τακτικό μεταφορικό αεροσκάφος του 21ου αιώνα, με 36 αεροσκάφη να πετούν στην περιοχή».

Συνεπώς, η Μπουρκίνα Φάσο προστίθεται στην λίστα των πελατών του C295, το οποίο έχει καθιερωθεί καλά στην Αφρική.

Αρέσει σε %d bloggers: